BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.396,50
HABER /  DÜNYA

Oda TV baskını ABD gündeminde

Oda TV baskını ve Soner Yalçın'ın gözaltına alınması ABD'nin de gündeminde!

Abone ol
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone'nin Türkiye ve özgür basın üzerine yaptığı açıklamaya Washington'dan destek geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, ABD büyükelçisinin sözlerinin arkasında olduklarını söyledi.

"Bir yanda özgür basın deniyor bir yanda gazeteciler gözaltına alınıyor, bunu anlamıyoruz." Odatv internet sitesinin sahibi Soner Yalçın ve yetkililerinin gözaltına alınmasının sorulduğu ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Ricciardone, işte bu yorumu yapmış, AK Parti'den de 'içişlerimize karışmayın" yanıtı gelmişti.

Ricciardone'nin sözleri ve AK Parti'nin tepkisi, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley'e soruldu, o da büyükelçiye katıldıklarını dile getirdi.

Günlük basın toplantısında Crowley, ''Türkiye'de gazetecilerin gözaltına alınmasıyla'' ilgili soru üzerine, konuyu yakından takip ettiklerini söyledi.

"HÜKÜMET NEZDİNDE DİLE GETİRİYORUZ" 
Crowley, ''Özel bir yorumum yok ama şunu söyleyebilirim: Türkiye'de gazetecilere muameleler konusundaki gidişattan mevcut kaygılarımız var. Bu konuyu Türk hükümeti nezdinde dile getiriyoruz. Bu konuyu yakından izliyoruz'' dedi.
''Türk hükümetiyle son durumla ilgili spesifik temaslarının olup olmadığına'' yönelik soru üzerine Crowley, ''Özellikle bu konuda bir temasımız olup olmadığını bilmiyorum ama Türkiye'ye genel anlamda gündeme getirdiğimiz bir konu ve bunu da yapmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin sözlerinin hatırlatılması üzerine Crowley, ''bu sözlerin arkasında olduklarını'' belirtti.

HÜSEYİN ÇELİK'İN AÇIKLAMALARI 

''Türkiye'de gazetecilerin yıldırılmasına yönelik eğilimlerden geniş kaygılarımız bulunuyor'' ifadesini kullanan Crowley, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in konuyla ilgili sözlerinin sorulması üzerine, Türk yetkililerce yapılan açıklamaları değerlendirmenin ''kendilerine düşmediğini'' kaydetti.

"ANCAK BİR DOST..." 

Crowley, bir soru üzerine, Türkiye'nin ABD'nin dostu ve müttefiki olduğunu belirterek, ''Ancak bir dost, müttefik ya da hısım olsun, herhangi bir ülkenin evrensel ilkelere saygı konusunda çizgiyi aştığını düşünürsek, bu konuları gündeme getirmekten çekinmeyiz'' dedi.