BIST 9.778
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.435,57
HABER /  GÜNCEL

Öcalan’ın yanındaki 2 mahkum İmralı'dan gönderildi!

Öcalan’ın sekreterya görevini yapmak üzere geçen yıl İmralı’ya nakledilen beş mahkumdan ikisi Silivri’ye geri gönderildi.

Abone ol

Çözüm sürecinde PKK lideri Abdullah Öcalan’ın sekreterya görevini yapmak üzere geçen yıl İmralı’ya nakledilen beş mahkumdan ikisinin Silivri’ye geri gönderildiği açıklandı.

Öcalan’la birlikte adadaki diğer mahkumların da avukatlığını üstlenen Asrın Hukuk Bürosu, İmralı’da tutsak bulunan Nasrullah Kuran ve Çetin Arkaş’ın ‘sürgün edildiği‘ni savundu.

Silivri Cezaevi’ne nakledilen Kuran ve Arkaş’la görüşmelerinin engellendiği belirtilen yazılı açıklamada, “İmralı Adası’nda keyfiyete tabi olarak sürdürülen hukuk dışı uygulama burada da devreye konmuştur. Hiçbir gerekçe ve yasal dayanak olmaksızın müvekkillerimizle görüşmemiz engellenmiştir. Başta Silivri Cezaevi Müdürü olmak üzere bir bütün olarak idare tarafımıza bilgi vermekten kaçınmıştır. Savcılık nezdinde yapılan girişimler sonuçsuz kalmıştır” denildi.

‘Tecride son verilsin’

Asrın Hukuk Bürosu avukatları, son olarak 5 Nisan 2015 tarihinde adaya giden İmralı heyetinden bu yana Öcalan’la ilgili bilgi alamadıklarını vurgularken, yetkilileri ‘hukuka aykırı ağırlaştırılmış tecride derhal son vermeye‘ çağırdı.

İmralı Heyeti, geçen Nisan ayından bu yana Adalet Bakanlığı’na birçok kez adaya gitme taleplerini ilettiklerini, ancak “Koster bozuk” yanıtını aldıklarını aktarmıştı.