BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Öcalandan Ergenekon itirafı

İmralı'da cezasını çeken teröristbaşı Abdullah Öcalan, Ergenekon örgütüyle ilgili ilginç açıklamalar yaptı...

Abone ol

Abdullah Öcalan, Ergenekoncularla görüştüğünü öne sürdü. “Bizi istedikleri noktaya getiremediler” diyen Öcalan, buna karşın PKK içinde tasfiyeci gruplar çıkarıldığını söyledi. Öcalan tasfiyecilerin, aralarında yakın arkadaşı Hasan Bindal’ın da olduğu 10-15 kişiyi öldürdüğünü savundu. Bindal’ın kardeşi, Ergenekon davasının gizli tanıklarından.

Abdullah Öcalan’dan Ergenekon davasıyla ilgili ilginç iddialar geldi.
Yakalanmadan önce ve cezaevindeyken kendisiyle “görüşüldüğünü” söyleyen Öcalan, kimlerin görüştüğünü ise açıklamadı. Çarşamba günü avukatlarıyla görüşen Öcalan’ın görüşmede söyledikleri PKK’ya yakın bir internet sitesinde yayınlandı.

AÇILIM DEVLETİN İŞİ

PKK’ya yakın bir internet sitesinde yayınlanan görüşme notlarına göre Öcalan cezaevi koşullarının eskisine göre daha kötü olduğunu söyleyerek, “Bunu bir gelişme olarak sunmaya çalışıyorlar ama aslında tecritin daha da ağırlaştırılmış halidir” dedi. Demokratik açılım süreciyle ilgili olarak “AKP’nin yaptığı hiçbir şey yok. Açılımı devlet yapıyor, AKP sadece imzacı. TRT-6 gibi hamlelere de devlet içinde belli bir güç var, bunlar karar verdi, AKP de uyguladı. AKP’ye düşen rol uygulamaktır” diyen Öcalan, ciddi yaklaşılması
durumunda sorunun 3 ay içinde çözüleceğini savundu. Öcalan’ın en ilginç
açıklamaları ise Ergenekon davasında ortaya atılan iddialarla ilgili oldu.

ÖRGÜTÜ KARIŞTIRDI

Ergenekoncularla ilişkisi olduğu iddiaları konusunda Öcalan şu bilgileri verdi:
“Evet gerek daha önce dışarıda ve gerekse sorgu sürecinde burada benimle
görüştüler. Ancak bizi istedikleri noktaya getiremediler. Bizden birilerini etkilemiş olsalar bile bizi o noktaya çekemediler. İçimizden tasfiyeci gruplar çıkardılar. Tasfiyeci gruplar da böyle ortaya çıktı ama bizi tasfiye edemediler halen de edemezler. Bu tasfiyeci gruplar bizden birçok arkadaşımızı katlettiler. Böyle on, on beş tane cinayet var. Bunlardan birisi Hasan Bindal cinayetidir. Burada beni sorgulayan bir görevliye ‘Ben namus savaşçısıyım’ demiştim. Bununla ilgili anım var. İşte çocukluk arkadaşım, çok değer verdiğim Hasan Bindal’la dolaşıyorum, onunla zaman geçiriyorum diye nenem; aileler arasındaki sorunlardan dolayı bana ‘Ne işin var o namussuzla?’ diyordu. Ben bu namus anlayışına o zaman bile kuşkuyla bakmıştım. Bu cinayetler dışında bana da yönelimler, suikastlar oldu.”

BİNDAL SURİYE’DE ÖLDÜRÜLDÜ

Öcalan’ın çocukluk arkadaşı Hasan Bindal, 1997’de örgüt içi çekişme nedeniyle Suriye’de öldürülmüştü. Öcalan’ın daha önce de “Tasfiyeci gruplar” öldürdü dediği Bindal’ın kardeşi Hamza Bindal ise 2003 yılında örgütten ayrılarak Almanya’ya yerleşti. Daha sonra Türkiye’ye iade edilen Hamza Bindal’ın, Ergenekon davasının gizli tanıklarından biri olduğu ortaya çıkmıştı.