BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.470,85
HABER /  MEDYA

Öcalan'a skandal 'Atatürk' benzetmesi!

Mehmet Metiner bugün öyle bir yazı kaleme almış ki... Terörist başı Apo'yu, Mustafa Kemal'e benzetmiş... İşte Metiner'in o sözleri...

Abone ol

İNTERNETHABER / "Öcalan bu anlamda tipik bir Jakobendir. Öykündüğü kişi ise Mustafa Kemal’dir. Kim ne derse desin, Öcalan da Kemalist damar sanıldığından da derindir."

Bu skandal sözler Star Gazetesi yazarı Mehmet Metiner'e ait. Metiner, "!" başlıklı yazısında terörist başı Abdullah Öcalan'ı, Mustafa Kemal Atatürk'e benzetiyor.

Öcalan ile Atatürk'ü aynı kefeye koyan Metiner, aynı zamanda Atatürk'e 'gaddar bir Jakoben' yakıştırması da yapmış oluyor.

JAKOBEN NEDİR?

Jakoben'in anlamını bilmeyenler için hemen açıklayalım: "Jakobenizm, ideolojisini genel kitle ideolojisinden daha yeğ gören ve dikte yolu ile bu ideolojiyi kabullendirmeyi amaçlayan politik akım. Kelime anlamı itibarıyla keskin devrimci anlamına gelir... Bu akım, Fransız Devrimi sonrasında kurulan jacobin demokratik klübünün fikirlerine dayanır"

Yani... Metiner'in anlatımına göre, Fransız ihtilalini yapan aydınlar nasıl Saray sakinlerini kesip biçtiyse; Mustafa Kemal de Osmanlı Sarayı'nı kesip biçmiş oluyor.

AHMET ALTAN'I MİLLİYET'TEN AYIRAN SEBEP

Daha önce gazeteci yazar Ahmet Altan da Milliyet gazetesinde benzer bir yazı kaleme almıştı.  Ancak o yazı Altan'ın başını yemeye yetmişti.

Aydın Doğan'ın tepkileri üzerine Ahmet Altan'ın, Milliyet ile yolları ayrılmıştı.

Altan'ın istifasının ardından Can Dündar da, 'Milliyet'te demokrasi olmadığı gerekçesiyle' istifa etmişti.