BIST 10.355
DOLAR 32,22
EURO 34,76
ALTIN 2.458,72
HABER /  DÜNYA

Obama'dan sert açıklama IŞİD kaybedecek!

ABD Başkanı Obama, IŞİD'i yok etmenin önceliği olduğunu belirterek "IŞİD'in kaybedeceğinden eminim" dedi.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'da savunma stratejileri için ordunun üst düzey komutanlarıyla bir araya geldi. Görüşme öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Obama, IŞİD'e karşı yürütülen operasyonları hızlandıracaklarını belirtti.

Obama, terör örgütü IŞİD'i yenilgiye uğratmanın önceliği olmayı sürdürdüğünü belirterek, "IŞİD'in kaybedeceğinden kesinlikle eminim." dedi ve terör örgütüne karşı savaşın zorlu olacağını belirtti.

"IŞİD'İ YOK ETMEK BENİM ÖNCELİĞİM"

"IŞİD kayıplar vermeye devam ediyor" ifadesini kullanan Obama, koalisyon güçlerinin, örgütün güçlü olduğu Suriye'nin Rakka ile Irak'ın Musul kentleri arasındaki ana yolların bağlantısını son dönemde kesintiye uğrattığını kaydetti.

Obama, "Örgütün lider kadrosunu, finansal ağlarını ve altyapılarını yok etmeyi sürdüreceğiz. Onları sıkıştırmaya devam edeceğiz ve yenilgiye uğratacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ve Belçika'da gördükleri gibi IŞİD'in hala ciddi terör saldırıları düzenleme kabiliyetine sahip olduğunu aktaran Obama, "IŞİD'i yok etmek benim önceliğim olmaya devam ediyor." yorumunu yaptı.