BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,76
ALTIN 2.492,75
HABER /  DÜNYA

Obama BM'nin üstünü resmen çizdi

Suriye'ye müdahale konusuda Rusya'nın vetosuyla tıkanan BM görüşmeleri ABD'ye yeni karar aldırdı.

Abone ol

İNTERNET HABER- ABD 'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Samantha Power, dün akşam yaptığı açıklamada ülkesinin Suriye meselesinde BM Güvenlik Konseyi'nin işbirliğini istemekten vazgeçeceğini belirtti.

Power, Rusya'yı "konseyi esir almakla" suçladı. Power'ın bu ifadeleri ABD'nin Suriye'ye operasyon için Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi onayı aramayacağının kesin işareti olarak yorumlandı.

İngiltere'nin geçtiğimiz hafta konseye sunduğu taslak kararın "öldüğünü" belirten Power, "İngiltere'nin teklifi sunduğu toplantıda ben de vardım. O toplantıda söylenen sözler ve sergilenen vücut dili kararın özellikle Rusya tarafından kabul edilmesinin hiçbir yolu olmadığına işaret ediyordu. Kimyasal silahlar konusunda aylardır gösterdiğimiz çabalar ve Cenevre barış görüşmeleri için 2.5 yıldır ortaya koyduğumuz girişimlere rağmen, Suriye'deki insani durumun bu Güvenlik Konseyi'yle ilerlememize imkan vermediğini düşünüyoruz" diye konuştu.

OBAMA'NIN İNADI

Bu arada Rusya’nın St. Petersburg kentindeki G20 zirvesine katılan ABD Başkanı Barack Obama, dün üst düzey danışmanlarıyla bir araya gelerek ABD'li vekillerin ve çok güvendiği küresel müttefiklerinin Suriye'ye yönelik askeri operasyon karşısındaki direnişlerini kırmak için yollar aradı.

Suriye'ye askeri operasyon yapılması için çağrıda bulunarak hem ABD'nin hem de başkanlığının güvenilirliğini riske atan Obama'nın önündeki Kongre engelleri gittikçe yükseliyor. Anketler kamuoyunun çoğunluğunun da operasyonla ilgili şüpheleri olduğunu gösteriyor.