BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

O vali açıklama yaptı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, “Hiç kimse milli günleri ve milli kavramları istismar etmesin. Atatürk de, cumhuriyet de, bayrak da 76 milyon...

Abone ol

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, “Hiç kimse milli günleri ve milli kavramları istismar etmesin. Atatürk de, cumhuriyet de, bayrak da 76 milyon Türk vatandaşının ortak değeridir. Sadece belli bir kişiye veya zümreye özgü değerler değildir” dedi.
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün anma törenleri sonrası yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yaptı. Vali Coş, tören sonrası atılan sloganlarla ve çirkin tezahüratlarla oradaki bir kesimin Atatürk’ü anmak için değil provokasyon için geldiği, İLLETİ kamplara bölmek için bir takım siyasi görüşleri seslendirmek için geldiğinin açıkça görüldüğünü söyledi.

’’PROVOKASYONDUR’’
Vali Coş, vatandaşların sağduyusuna da teşekkür ederek, “Çünkü 2 buçuk milyon nüfusun olduğu yerde yaklaşık 100 kişilik bir grubun gerçekleştirdiği yakışıksız hareketler Adana’yı ve Adanalı’yı temsil etmemektedir. İyi niyetli olmadığı anlaşılan kişilerin alet olduğu açık bir provokasyondur. Buna alet olanlara teessüflerimi iletiyorum” dedi.

’’ATATÜRK’E HAKARET’’
Gazetecilerin soruları üzerine 10 kişi hakkında yasal işlem yapıldığını ifade eden Vali Coş, “Sinkaflı küfürlere maruz kaldık. Bunu yapanların gerekçesi ne olursa olsun, savunmak mümkün değildir. Bir insanı tahrik etmek, Atatürk’ün huzurunda bunları gerçekleştirmek Atatürk’ün manevi şahsına hakaret anlamı taşıyor. Bu yönüyle de kınıyorum” diye konuştu.
Vali Coş ayrıca, kendisine hakaret edenler hakkında da çalışma başlatıldığını söyledi. “Hiç kimse milli günleri ve milli kavramları istismar etmesin” diyen Vali Coş, “Atatürk de cumhuriyet de bayrak da 76 milyon Türk vatandaşının ortak değeridir. Sadece bir belli bir kişiye veya zümreye özgü değerler değildir” şeklinde konuştu.
(İHA)