BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

O suikastın görüntüleri ortaya çıktı!

Suriye'ye askeri malzeme gönderen Rus fabrikasının Genel Müdür Yardımcısı Vyaçeslav Truhaçev'un suikast görüntüleri ortaya çıktı.

Abone ol

Rus güvenlik görevlileri, Suriye'ye askeri malzeme gönderen Rusya'nın Tula kentindeki, Konstruktorskoye Byuro Priborostroyeniya (KBP) fabrikasının Genel Müdür Yardımcısı Vyaçeslav Truhaçev'i (1954) öldüren katilin görüntüsünü yayınladı.

Görüntüyü yayınlayan Rusya İçişleri Bakanlığı Tula Bölge Emniyet Müdürlüğü, görüntüde yer alan şahısla ilgili bilgisi olan vatandaşlardan yardım istedi. Gizlilik ve para mükafatı şartlarını öneren güvenlik görevlileri, 24 saat boyunca vatandaşların telefonla arayabileceklerini belirtti.

Life News ajansına konuşan Tula Bölge Emniyet Müdürlüğü yetkilisi, “Muhtemelen katil 40 yaşlarında. Zayıf bir beden yapısı var. Şahsın kimliğini araştırıyoruz. Suikastla ilgili soruşturma başlatıldı, katil henüz yakalanamadı.” bilgisini verdi. Görüntülerde olaydan kısa bir süre sonra şahsın bölgeden uzaklaşması yer alıyor.

Life News'a göre, sır infazla ilgili başlıca iddia siparişle yapılan azmettici suikast. Haberde, “Muhtemelen de Truhaçev'in ortadan kaldırılması profesyonel mesleğiyle ilgili.” denildi.

Tvoy Den gazetesi de, “Polisin başlıca iddialarından biri şudur: Truhaçev bir kaç hafta önce Rusya ve Türkiye arasında patlak veren uluslar arası skandal yüzünden öldürülmüş olabilir. O sırada Tula silah fabrikası yetkilileri kendilerini, Şam'a yönelik silah kaçakçılığı olayının merkezinde buldu. Bu sevkiyatın ne kadar meşru olup olmadığı hususunda uzmanlar halen olayı çözmüş değil…” iddiasını dile getirdi.

Kommersant gazetesi de infazın başlıca nedenlerinden birinin Truhaçev'in profesyonel mesleğiyle ilgili olabileceğine ve bunun henüz en başlıca iddialar arasında yer aldığına dikkat çekmişti.

Truhaçev üç gün önce akşam saatlerinde iş çıkışı kiralık katil tarafından öldürülmüştü. Truhaçev'in cesedi apartmanının önünde, başından vurulmuş olarak bulunmuştu.

Türkiye'nin Suriye'ye giden yolcu uçağını askeri kargo bulunduğu gerekçesi ile indirilmesinin ardından KBP'nin adı gündeme gelmişti. Başkent Moskova'ya 200 kilometre mesafede bulunan Tula kentindeki fabrikada üretilen askeri mühimmat Suriye'ye sivil uçakla gönderilmek istenirken, Türkiye müdahalede bulunmuş, radar sistemlerinde kullanılacak elektronik malzemeye el konmuştu.