BIST 10.265
DOLAR 32,34
EURO 34,83
ALTIN 2.380,25
HABER /  GÜNCEL

O kızın babası: Anlatılacak çok şey var

Adana'da tartıştığı eşini tabancayla öldüren Çilem K'nin (24) babası Yusuf Doğan, kızının, evliliği boyunca şiddet gördüğünü öne sürdü.

Abone ol

Yusuf Doğan, gazetecilere, damadının evlendikten kısa bir süre sonra kızına şiddet uygulamaya başladığını iddia etti.

Kızının, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun uyarınca kocası hakkında evden uzaklaştırma kararı aldırdığını anlatan Doğan, şunları söyledi:

KOMAYA SOKTUĞUNU DUYDUM GÖRDÜM

''Çilem'i kaç defa dövdüğünü, komaya soktuğunu duydum, gördüm. Karakola, hastanelere düştü kızım. Hastaneden eve getirirdik, gelir, kızımı tehdit ederek götürürdü. Kızım bir kaç defa boşanma davası açmış, vazgeçirmiş. Hakkında tutuklama kararı çıkarılmış, kızı götürüp şikayetinden vazgeçirmiş. Anlatılacak çok şey var, hangisini anlatayım. Kızımın sevgisini düşünüyorum bir de şimdiki duruma bakıyorum, çok şaşırıyorum. Demek ki canına tak etmiş. Kızıma, 'Koruma kararı aldırmışsın, eve gelmesine nasıl izin veriyorsun?' derdim. O da 'Bana yalvarıyor, beni kandırıyor, tehdit ediyor, bir şekilde tekrar eve geliyor. Devlet beni nereye kadar koruyabilecek ki' derdi.''

Kadının avukatı İsa Ayanoğlu da kadına yönelik şiddete karşı devletin aldığı tedbirlerin toplumun tabanına yayılmadığı için sorunun çözüme kavuşturulamadığını öne sürdü.

KARISINA ZORLU FUHUŞ YAPTIRMAK İSTİYORDU

Müvekkili Çilem K'nin, kocasını silahla öldürmesinin kamuoyu ve hukuk çevrelerinde tartışılması gerektiğini vurgulayan Ayanoğlu, ''Müvekkilimin bu olayı işlediği sırada kocasının kapıyı üzerine kilitlediği, kendisine şiddet uyguladığı ve fuhşa zorlamak üzere kentten götürmek istediği sırada, çaresizlik içerisinde, kendisine yönelik saldırıyı önlemek için eşinin silahını ele geçirmiş, nefsini, canını, namusunu kurtarmak amacıyla eşini öldürmüştür'' ifadelerini kullandı.

Ayanoğlu, özellikle kadına karşı şiddet olaylarında, kadının uzun süreye yayılan şiddete maruz kalması, psikolojik açıdan yıpranmış ve karar veremez hale gelmesi gibi durumların ceza verilirken dikkate alınmasını istedi.

Adana'da merkez Seyhan ilçesinde Çilem K, önceki gün evlerinde tartıştığı eşi Hasan K'yi tabancayla öldürdürdükten sonra polise teslim olmuş, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

cilem.jpg

Adana'da eşini tabancayla öldüren kadın tutuklanırken verdiği ifadeye göre "ağır tahrik altında cinayet" suçundan yargılanacağı açıklandı.