BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.397,29
HABER /  EKONOMİ

O babayiğit Mustafa Koç mu?

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın "Yerli otomobil için 2 babayiğitle görüşüyoruz" açıklamasını değerlendirdi...

Abone ol

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yerli otomobil üretimi ile ilgili, "Şu anda öyle bir babayiğit yok falan demiştik. Şimdi 1-2 tane babayiğitle görüşmeye başladık" dedi. Çağlayan'ın bu açıklaması, gözlerin otomotiv sektöründe ciddi yatırımları olan Koç Holding'e çevrilmesine neden oldu.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, NTV'de 'Bana Söz Ver'de konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çağlayan'ın kendileriyle herhangi bir teması olmadığını söyleyen Koç, "Onun için babayiğidin kim olduğunu da bilemiyorum" dedi.

Zafer Çağlayan'ın 2017 yılına kadar 200 bin adet yerli otomobil hedefini 'çok iyimser bir rakam' şeklinde değerlendiren Koç, şunları ifade etti:

'ÇOK İYİ ANALİZ EDİLMELİ'

"Yerli otomobil kavramını çok iyi analize etmek lazım ve tarif etmek lazım. Yerli otomobille ilgili neyi kastediyorsunuz? Bunun ölçeği, ihracatı, satış sonrası, servisi, satış ağı çok önemli. Onun için çok çok ciddi kaynak gerektiriyor.

Şu anda dünyada otomotiv sektörü çok ciddi bir kriz içerisinde, özellikle Avrupa çok küçülüyor. Konsolidasyon devam ediyor. Bu sektörde belirli bir ölçeğe ulaşmadığınız zaman yaşama hakkınız yok.

YERLİ, YABANCI KALMADI

Bugüne baktığınızda bir çok firma birbirinin platformunu kullanıyor, her basamakta. Yerli yabancı diye bir şey kalmadı artık.

'UCUZU VARKEN, NEDEN ÜRETELİM'

Bizim burda şimdi yurt dışından daha ucuza parça almak varken, burada kendi başımıza 100-200 bin gibi rakamlarda üretmeye kalkmak ekonomisi olmayan bir şey.

'TARTIŞMALAR YERSİZ'

Devlet gelir de 2-3 milyar dolar masanın üzerine koyar teşvik için, ki böyle bir şey gerçekçi değil. O yüzden bu tartışmalar çok yersiz. Bana göre Doblo yerli bir otomobil. Üretiliyorsa üretiliyor."