BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

O ailelerden eyleme devam kararı

Çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra Diyarbakır’a d...

Abone ol

Çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra Diyarbakır’a döndü.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde 19 Mayıs’ta başlattıkları oturma eylemlerini Dağkapı Meydanı’na taşıyan anneler aldıkları ortak kararla geçtiğimiz günlerde Ankara’ya hareket etti. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile görüşen aileler, eylemlerine devam edeceklerini belirtti.
Vedat Güven’in babası Şemsettin Güven, çocuğundan 11 aydır haber alamadığını ve hayatından endişe ettiğini söyledi. Güven, "Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüştük. Olumlu sonuçlar aldık. Çok umutluyuz, yaşanılan bu sürece bir katkımız oldu diye düşünüyorum. Anneler çocukların geri gelmesini dile getirdi. Başbakan ve Cumhurbaşkanı bayağı duygulandı. İnşallah gerekli adımlar atılacak eve dönüşler başlayacak ve bu anlamlı olaylar anneler sayesinde gerçekleşecek. Rojava ve Kuzey Irak’a 2 defa gittim. Oradaki PKK yetkilileri ile görüştüm, ama bir haber ve bir sonuç alamadım. Çocuğumun hayatından artık endişe ediyorum" diye konuştu.
(İHA)