BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Nusaybin'den son haberler şehit sayısı arttı

MARDİN Nusaybin İlçesi’nde yürütülen operasyonlar kapsamında zırhlı aracın geçişi sırasında gerçekleşen patlamada 1 özel harekat polisinin şehit olu. Nusaybin'de başka bir noktada yapılan saldırıda ise 4 asker şehit oldu.

Abone ol

MARDİN Nusaybin'den gelen son bilgilere göre, sabah saatlerinde yaşanan patlamada 1 özel harekat polisi; Nusaybin'de başka bir bölgede yapılan saldırı sonucu 4 asker şehit oldu.

Genelkurmay, patlamada yaralanan 5 asker ile bir emniyet mensubunun tedavisinin sürdüğünü belirtti.

ZIRHLI ARACIN GEÇİŞİ SIRASINDA PATLAMA

Dicle Mahallesi'nde arama tarama faaliyeti sürdürülürken, teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi Patlamada Özel Harekat Polisi Gökhan Osman Karaduman ağır yaralandı. Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı polis Karaduman, müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Jandarma Uzman Çavuş Emre Tunca'nın memleketi Ankara'nın Çubuk ilçesindeki evine acı haber ulaştı. Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Durmuş Kıran, Belediye Başkan Vekili Alaaddin Bezci, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Demiraslan ve İlçe Müftüsü Bilal Kara, 26 yaşındaki şehidin Çubuk ilçesindeki evine giderek, baba Bahtiyar ile anne Saniye Tunca'ya acı haberi verdi.

Türk bayrakları asılan şehidin evine, akrabaları, yakınları ve vatandaşlar taziyeye geliyor. Bir yıllık nişanlı olduğu öğrenilen şehidin, Ağrı'nın Patnos ilçesinden Nusaybin'e geçici görevle gittiği belirtildi.

Kaymakam Şahin, yaptığı konuşmada, yine yüreklerinin yandığını belirterek, "Çubukumuzun son 30 yıllık süreçte 62'inci şehidi. Allah sabırlar versin ailesine, yakınlarına ve milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Şehit Tunca'nın cenazesinin yarın Mardin'deki törenin ardından uçakla Esenboğa Havaimanına, buradan da Çubuk'a getirilerek, ikindi namazının ardından toprağa verileceği ifade edildi.

NUSAYBİN'DEKİ ÇATIŞMADA 4 ASKER ŞEHİT OLDU

Sabah saatlerinde, yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu özel harekat polisi Gökhan Osman Karaduman'ın şehit olmasının ardından devam eden operasyonlarda, teröristlerle sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada, PKK'lıların patlayıcı ve silahlı saldırısında 4 asker daha şehit oldu. Şehit sayısı 5'e yükseldi.

Şehit olan 4 askerimizden 2'sinin kimliği belli oldu. Jandarma Uzman Çavuş Emre Tunca ve Uzman Çavuş Hidayet Atmış'ın şehit olduğu öğrenildi.

ŞEHİT ASKER GERİDE 3 ÇOCUK BIRAKTI

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Hidayet Atmış'ın Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki babaevine acı haber ulaştı.

Kodallı Mahallesi'ndeki şehit Atmış'ın (37) babaevine gelen yetkililer, baba Hacı ile anne Meryem Atmış'a acı haberi verdi.

Oğullarının şehit olduğu haberini alan anne ve babayı eve gelen yakınları ve komşuları teskin etmeye çalıştı. Şehidin ailesinin evine Türk bayrağı asıldı.  Şehit Hidayet Atmış'ın evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN ŞEHİT AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı, 4 askerin şehit olması ile ilgili yaptığı açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"21 Mart 2016 Pazartesi günü Mardin ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucunda 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız ve 1 kahraman emniyet mensubumuz yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve kahraman emniyet mensubumuza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur"

NUSAYBİN'DE SON DURUM TSK AÇIKLADI

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda dün 9 terörist etkisiz hale getirildi, 1 terörist teslim oldu. Böylece, operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 33'e yükseldi. Operasyonda, ayrıca 22 el yapımı patlayıcının etkisiz hale getirilmesiyle imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 103 oldu.