BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Nusaybin'de teslim olanlar sivil mi?

Nusaybin’de teslim olan PKK’lıların ‘sivil’ olduğu iddiaları, yapılan swap testiyle çürütüldü.

Abone ol

Teröristlerin omuzlarında tüfek izi, saç, el ve yanaklarında bomba artıkları çıktı.

'SİVİL' İDDİASI

PKK'ya yakın internet sitelerinin yanı sıra bazı HDP'liler; Twitter hesaplarından, teslim olanların terörist değil, sivil oldukları iddiasını ortaya attı.

HDP'Lİ BEŞTAŞ: ÇOCUK VE SİVİL

HDP Adana Milletvekili Meral Beştaş,Nusaybin'den gelen haberlerde dezenformasyon bulunduğunu iddia ederek, "teslim olma görüntülerindeki kişilerin çocuk ve sivil olduğunu" öne sürdü.

Nusaybin'de son günlerde toplum teslim olma görüntüleri sonrası başlayan tartışmaya son noktayı güvenlik kaynaklarının ortaya koyduğu koydu.

Teslim olanların omuzlarında tüfek, saçlarında patlayıcı izi var. Ayrıca çoğu Nusaybin nüfusuna kayıtlı değil.

OMUZLARINDA TÜFEK İZİ
Teslim olanlara yapılan swap testlerinde, omuzlarında tüfek kayışı izlerinin bulunması, saç, el ve yanaklarında patlayıcı artıklarına rastlaması, terörist olduklarını açıkça ortaya koydu. Vücutlarında oluşan izlerin, uzun süre tüfek taşıdıklarını gösterdiği belirtildi.

 TEMİZ ELBİSE GİYDİLER
Teröristler, kendilerine sivil görüntüsü verebilmek için, teslim olmadan önce de kıyafetlerini değiştirdi. Yıkanmamaları nedeniyle vücutlarında ağır koku olan teröristlerin, terk edilmiş evlerde buldukları temiz elbiseleri giydikleri kaydedildi. Teröristlerin, sözde mahalle liderlerinin talimatları doğrultusunda hareket ederek, bu yöntemi uyguladıkları belirtildi. Ayrıca PKK'lıların sorgulama sırasında da ortaklaşa belirledikleri şeyleri söylemeleri, sivil değil, terörist olduklarının kanıtı olarak gösteriliyor.

TESLİM OLAN PKK'LI SAYISI 75'E YÜKSELDİ
Bölgedeki savcı ve güvenlik kuvvetlerinden alınan bilgilere göre, teslim olan 67 teröristten sadece 15'i Nusaybin nüfusuna kayıtlı. Bu teröristlerin tümünün aynı yaş grubunda olduğuna dikkat çeken kaynaklar, kadın-erkek oranının homojen olmadığını, bunun da bu kişilerin sivil halk değil, seçilerek gönderilmiş terörist olduğunu ortaya koyduğunu kaydetti. Bu arada teslim olan PKK'lı sayısı 8 PKK'lının daha eklenmesiyle 75'e yükseldi.