BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  MEDYA

Nuray Mert'den hodri meydan

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın namert dediği Nuray Mert, bugünkü köşesinde iktidara karşı kamuoyuna çağrıda bulundu.

Abone ol

Nuray Mert yine meydan okudu. Yaşananları 'onur sınavı' olarak gören yazar, iktidara karşı herkesi 'onurlu bir duruş' sergilemeye çağırdı. Başbakan Erdoğan'ın duble yolların askeri operasyonlarla paralel gittiğini söyleyen Milliyet yazarına 'namert' suçlamasının yankıları sürüyor.

"KÜRT MESELESİ KİŞİLİK VE ONUR MESELESİDİR"

Söylediklerinin arkasında duran yazar, Kürt sorunun sorunun güvenlik meselesiyle çözülemeyeceği görüşünde. Bölge halkına sunulan hizmetlerin lütuf olarak takdim edilmesini de yadırgatıcı bulduğunu da sözlerine ekliyor.

Söyledikleri bununla sınırlı değildi elbette. Mert'e göre Kürt meselesi kişilik ve onur meselesine dönüştü. Kendisini hedef gösteren Erdoğan'a üslup açısından yumuşak ama içerik açısından sert bir tonda cevap verdi:

"Geldiği nokta itibarıyla, Kürt meselesi bir kimlik, kişilik ve onur meselesidir. Kimliği, kişiliği, onuru uğruna bunca eziyete katlanmış ve bedel ödemiş olan ‘politik bir toplum’a, “yol ile yatırım ile idare et, çıkarcı Kürt ol, onur mücadelesi zor, ‘mantıklı’ Kürt ol, biz de seni affedelim” demeye getirilmesi rencide edicidir. Kürt siyasal hareketinin, mevcut iktidara karşı giderek artan tepkisinin ardında, gizli, şifreli nedenler aramaya gerek yoktur. Bu teklifi Kürtler onur kırıcı buluyor.

Durum son derece nettir, gözü iktidar perdesi ile örtülmemiş, kalbi iktidar hırsı ile mühürlenmemiş herkes bu gerçeği rahatlıkla görebilir. Görmelidir. Bu ülkede yaşayan Türk, Kürt herkes kirli hesap, pazarlık ve çatışmalar yerine onurlu bir barışı seçmelidir. Bu, sadece Kürtlerin değil, Türklerin ve bu ülkede yaşayan herkesin topyekün, ‘onur sınavı’ olacak bir süreçtir."