BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,73
ALTIN 2.441,17
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Nur Serter'den Kılıçdaroğlu'na zehir zemberek sözler!

CHP'de sular bir türlü durulmuyor. Kılıçdaroğlu'nu kurultaya çağıran ekip kararlı! Neler yaşanacak?

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Cumhurbaşkanlığı seçim yarışınd aErdoğan karşısında yine kaybeden CHP'de işler karıştı. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aday gösterilmesine karşı çıkan bir grup milletvekili bir basın açıklaması yaparak Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet etti.

İstifa çağrısına, "Beni onlar seçmedi ki, onlar göndersin" diye cevap veren Kılıçdaroğlu!na yanıt gecikmedi. CHP İstanbul milletvekili Fatma Nur Serter Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına çok sert tepki gösterdi.

İşte Serter'in İnternethaber'den Nesrin Yılmaz'a yaptığı o açıklamalar...

BAŞARISIZ BİR SONUÇ ALDI

Genel Başkan, cumhurbaşkanı adaylarını belirleme sürecinde bir risk aldım diyerek çıkacak sonucun sorumluluğunu üstlenmiş olması demokratik bir hak olan kurultay çağrısında bulunanları itham etmesini gerektirmez. Kendisi seçim öncesinde adayı çıkarırken risk aldığını söyledi, başarısız bir sonuç oldu, milletvekili olarak da bizler bir kurultay çağrısında bulunuyoruz.

BU ÇAĞRI DEMOKRATİK BİR TALEPTİR 

Bu çağrı, demokratik bir hak, demokratik bir taleptir. Bu çağrıya karşı onları partiye getirmekle hata ettim gibi bir açıklama yapmak her şeyden önce Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı sıfatını taşına birine yakışmamaktadır. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi'nin tarihinde milletvekillerini bu biçimde tehdit eden bir başka genel başkan olmamıştır. Demokrasi eğer sözde değil özde uygulanacaksa, içselleştirilecekse o zaman bu gibi tehditvari açıklamaların yapılması en azından demokrasi kalıbı içine sığdırılamaz.

ONU GENEL BAŞKANLIĞA GETİRENLERDEN BİRİ BENİM 

Genel Başkan'ın "onları getirdiğime pişmanım, beni onlar bu göreve getirmedi ki" açıklamalarına gelecek olursak; kim getirdi sayın genel başkanı bu göreve, bunu sormak gerekiyor. En azından ben o dönemde milletvekili olduğum için sayın genel başkanın seçilmesinde oy kullandım. Demek ki onu genel başkanlığa getirenlerden birisi de benim. Bu açıklama da çok yakışıksız olmuştur. Eğer genel başkanı bu göreve bizler getirmediysek, kim getirdi sorusunun da sorulması gerekir.

BİZ MECLİSİN TUTUKLU VEKİLLERİYDİK

CHP için seçim döneminde çalıştı, çalışmadı meselesine gelince; bu süreç içerisinde Ekmeleddin İhsanoğlu'na imza vermeyen milletvekilleri, torba kanun görüşmelerinde Genel Merkez tarafından mecliste görevlendirilmişlerdir. Hatta biz kendi kendimize "meclis tutuklusu milletvekilleriyiz" diyorduk. Bütün seçim süreci içerisinde mecliste görevlendirildik, bu da işin ayrı bir boyutudur.

Ancak baştan itibaren ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığını benimsemediğimizi açıkladık ve bir aday çıkarmak için yola çıktık. Bu da milletvekilleri olarak bizim doğal hakkımızdır. Bu hakkı baskıcı bir biçimde, tehditvari bir üslupla, disiplin ifadeleriyle engellemeye çalıştıkları halde, biz bu konudaki ısrarımızı sürdürdük ve bu hakkımızı kullandık ama sonuca ulaşamadık. Böyle bir süreç yaşandığı için genel başkanın bizleri hedef alarak uygun olmayan üslup içerisinde konuşuyor olmasını çok yadırgadığımı ve kendisiyle aynı fikri paylaşmayan milletvekillerine karşı böyle bir dayatmacı üslubun CHP genel başkanına yakışmayacağını ifade etmek istiyorum.

GENEL BAŞKAN KURULTAYA GİTMEYİ GÖZE ALAMAMAKTADIR 

Genel Başkan'ın "Güçleri yetiyorsa kurultay için gerekli imzayı toplayıp karşıma çıkarlar. Getirsinler imzaları, derhal kurultayı toplayayım. Görelim bakalım ne kadar destekçileri varmış partide." sözleri de uygun olmayan bir ifadededir. Çünkü, genel başkan da çok iyi bilmektedir ki "risk aldım" sözünün arkasında ima ettiği bir şeyler vardı, neydi o; "ben gerekirse koltuğu bırakırım, kurultaya giderim." Kurultay iki şekilde yapılır; birincisi; Genel Başkanın talebi üzerine yapılır, ikincisi imza toplayarak yapılır. Biz dünkü çağrımızı genel başkan kendi isteğiyle kurultay toplasın diye yaptık. Ama Genel Başkanın buna verdiği cevap, "Bulsunlar imzayı gelsinler" şeklinde oldu. Demek ki, genel başkan bir kurultaya gitmeyi göze alamamaktadır, demek ki kendi koltuğundan endişesi vardı. Bundan sonraki süreç imza toplamaya yönelik süreç olacaktır.

Süreçte bir değil birden fazla isim ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum. Bu talep partide çok canlı olarak var olduğu için birkaç ismin önec çıkacağını düşünüyorum.