BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Nur Serter: Bir CHP'li olarak hiç istemem!

Günün bombası CHP 24'üncü dönem vekili Nur Serter'den geldi. Nur Serter AK Parti-CHP koalisyonunun imkansız olduğunu söyledi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Deniz Baykal ve Erdoğan görüşmesini değerlendiren Nur Serter, "bu görüşmede koalisyonnun konuşulmadığı kesindir" dedi.

Serter ayrıca CHP'nin AK Parti ile koalisyon yapmasının imkansız olduğunu belirterek açık kapı da bıraktı. "Eğer böyle bir koalisyon yaparsa CHP için hiç iyi olmayacaktır" dedi.

internethaber.com'dan Nesrin Yılmaz'a konuşan Nur Serter'in açıklamaları şöyle:

BAYKAL VE ERDOĞAN BU KONUYUKONUŞMADI


Sayın Deniz Baykal'ın Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmede herhangi bir koalisyon formülü konuşulmamış ve tartışılmamıştır, bu çok net bilgidir, bunu Sayın Baykal açıkladı.

Zaten Sayın Baykal şu andaki konumu itibariyle böyle bir pazarlığın tarafı da değildir. Böyle bir balon şişirildi lüzumsuz yere spekülasyon yapılıyor.

AKP-CHP İMKANSIZ

Ben CHP'nin AKP ile koalisyonunun imkansız olacağını düşünüyorum. Çünkü CHP'nin böyle bir durumda koalisyon pazarlık masasına ilk getireceği konu, dört bakanın Yüce Divan'a sevki meselesi olacaktır.  

CHP TABANI TEPKİ VERİR

CHP'nin bu talebini geri çekmesi halinde de CHP'nin yıllardır sürdürdüğü parlamenter mücadele sıfırlanmış olacaktır. Dolayısıyla ben bunu mümkün görmüyorum.

Eğer CHP böyle bir anlaşmayla bir koalisyona girerse bu CHP için olumsuz sonuç verir tabanı itibariyle.

CHP OLUMSUZ ETKİLENİR

Ama tabii siyasette her şey mümkündür, her yol açıktır. Geçmişte olmaz dediğimiz çok şeyin olduğunu da gördük. Ama benim kişisel görüşüm CHP'nin böyle bir koalisyona girmesi halinde siyasetten olumsuz etkileneceği olur...

Bir koalisyon tecrübesinin yaşanmasında yarar vardır ama bunun bir parçasının CHP olmasını, bir CHP'li olarak arzu etmiyorum...