BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.512,86
HABER /  GÜNCEL

Numara almayan Boğaz'a çıkamayacak

33'üncü Avrasya Maratonu bu yıl sıkı denetimlerle gerçekleştirilecek İşte alınacak önlemler...

Abone ol

33'üncü Avrasya Maratonu 16 Ekim'de yapılacak. Geçen yıl binlerce kişinin aynı anda yürümesi sonucu meydana gelen salınım nedeniyle Boğaziçi Köprüsü büyük tehlike atlatırken uzmanlar köprünün yıkılabileceği uyarısında bile bulunmuştu.

Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin bu yıl gerçekleştirilecek maratonda alınacak önelere değindi. Ertekin;  "Göğüs numarası olmayanların köprüye çıkışa kesinlikle izin verilmeyecek. Halk Yürüyüşü'nün startını 20-25 bin kişilik gruplar halinde vereceğiz. Böylece aynı anda 100-120 bin kişi köprü üzerinde olmayacak" bilgisini verdi.

Bu uyarıları dikkate alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi bazı önlemler aldı. Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semih Tezcan "Normal olarak köprüde bir metrekareye 180 kg insan yükü binebilir. Bu da metrekareye 2.5 insan demektir. Halbuki, Avrasya Koşusu öncesinde metrekareye en az 6 kişi gelecek sekilde yükleme yapıldı. Kısacası köprü taşıyabileceği yükün 2 ila 2.5 katı aşırı yükle yüklendi. Bu aşırı yük köprüyü yıkabilirdi" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da bu sene Avrasya Maratonu Halk Yürüyüşü'n-de köprüyü dengeli hale getirmek için yürüyüşü kademeli vereceklerini söyledi.

Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin ise "Göğüs numarası olmayanların köprüye çıkışa kesinlikle izin verilmeyecek. Halk Yürüyüşü'nün startını 20-25 bin kişilik gruplar halinde vereceğiz. Böylece aynı anda 100-120 bin kişi köprü üzerinde olmayacak" bilgisini verdi.