BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.325,39
GÜNCEL

Numan Kurtulmuş: Ne söz verdiysek yaptık Millet Kıraathaneleri de Millet bahçeleri de yapılacak

Turizm ve Kültür Bakanı Numan Kurtulmuş, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi İnternethaber'i ziyaret etti ve gündeme ilişkin soruları cevapladı.

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi İnternethaber'e ziyarette bulundu ve İnternethaber Yayın Grubu Başkanı Hadi Özışık'ın sorularını cevapladı. özel açıklamalarda bulundu. Millet Kıraathaneleri ile ilgili konuşan Bakan Kurtulmuş, Millet Bahçeleri için de "Geçen seçim ne söz verdiysek bu seçime kadar hepsini yaptık. Bunlar da yapılacak dedi. İşte Numan Kurtulmuş'un konuyla ilgili açıklamaları...

MİLLET NEREDEYSE BİZ ORADAYIZ...

- Kıraathaneye gidiyor musunuz?- Millet neredeyse oradayız. Orada Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği şudur: Gençlerimizin sokaktan bir şekilde kurtarılarak kültür muhitleri içerisine sokulması. Kıraathaneler üzerinden mahallelere kadar bir atmosferin oluşturulması teklifidir. Bunu muhalefet maalesef çarpıttı. Sanki biz mahallelere kahvehaneler yapacağız insanlar oraya gelecek iskambil oynayacak, tavla oynayacak vakit geçirecek ve devlet bunun için de gençlerin boşa vakit geçirdiği mekanlar oluşturacak.

Halbuki bizim kastettiğimiz şu; Ben göreve geldikten sonra bütün illerdeki halk kütüphanelerimizi gece 11’e kadar açık tuttuk. Ve şunu gördük özellikle gençlerimiz sürekli ders çalışıyor, kitap okuyor bazılarında sıra var. Dedik ki gençlerimize çay kahve poğaça simit ikram edin ki ara verme ihtiyacı hissettiğinde dışarı çıkıp o okuma ortamından kopmasın. 15-20 dakika ara versin sonra devam etsin. Bunu zaten biz uyguluyoruz. Örnek olsun diye söylüyorum Beyazıd Kütüphanemiz 24 saat açık. Çay, çorba orada da var. Hatta bazı geceler Türk sanat musikisi, Türk Halk musikisi gibi meşk ortamları oluşuyor. Sanatçılarımız geliyor. Gençlerle birlikte oluyor. Bir kültür sanat ortamı oluşturuluyor. Bu bir kültür muhiti oluşturma çabasıdır.

NE SÖZ VERDİYSEK YAPTIK, MİLLET BAHÇELERİ DE YAPILACAK

- Millet Bahçeleriyle ilgili şöyle bir algı var. Yaparsa AK Parti yapar ama yaparsa!..- Söyleyip de yapamadığımız hiçbir şey yoktur. Ağzımızdan çıkan senettir. Sadece son yıllarda yapılanları düşünün. 3. Boğaz Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, yollar, havaalanları, üniversiteler, şehir hastaneleri… Bunlar bir önceki seçimlerde söylendiği zaman da belki tereddüt geçirenler "acaba bunları yaparlar mı" diyenler vardı. Ama çok kısa süre içerisinde, ikinci seçim gelmeden bunların yapıldığını görüyoruz. Şimdi önümüzde Çanakkale Köprüsü var. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı bizim bakanlığımızla ilgili bunlardan birisi Atatürk Kültür Merkezi Taksim’de. 2019’da bitireceğiz. Rami Kışlası orayı büyük bir kültür havzası haline getireceğiz. Onu da 1 yıl içerisinde bitirmeyi düşünüyoruz. Kuleli Askeri Lisesi’ni dünya çapında bir ulusal müze haline getireceğiz. Topkapı Sarayı ve çevresini Sur'u Sultaniye’yi de içerisine alarak bir kültür havzasına dönüştüreceğiz. Bunları söylediğimizde yapmaya başlıyoruz zaten. Şimdi yeni bir döneme giriyoruz. Bunlar daha hızlı bir şekilde yapılacak. Kaldı ki Millet Bahçeleri bu seçimde en çok tutan Anadolu’nun gittiğimiz şehirlerde ilgi çeken projelerden birisi oldu. Onun için de bu projeyi çok önemsiyorum.

Sitene Ekle