BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.420,94
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Nihat Zeybekçi: Allah şahit olsun asla ayrım yapmayacağız

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, bir televizyon programına konuştu. Zeybekçi "Ayrımcılık yaptığınızda insanların karşısına çıkamazsınız. Asla ayrıma gitmeyeceğiz" dedi.

Abone ol

Nihat Zeybekci katılığı bir televizyon programında seçime dair açıklamalarda bulundu. Zeybekçi'nin ana gündem konusunu ise  aday olduğu İzmir oluşturdu.

İzmir'de siyasetin tabi tarzının diğer şehirlere nazaran biraz daha farklı olduğunu belirten Zeybekçi, "Bütün İzmir'i yürüdüm. Çok enteresandır; her yerde bir olumsuzlukla karşılaşırsınız. İzmir'de bir kere bile böyle bir şey yaşamadım" dedi.

İlk başlarda "Merhaba" diyerek yürüdüklerini daha sonra halkın "Otur ne olur bir çayımızı iç" dediğini beliryen Nihat Zeybekçi "İzmirli için mahallenin çocuğuyum. Ege kültürünün insanıyım" ifadelelerini kullandı.

İnsanların karşısına çıkmazsınız
Yola çıkarkenki sloganlarının "Gönüller yapmaya geldik" olduğunu belirten Zeybekçi konuşmasına şöyle devam etti: "İzmir'i almaya değil kendimizi vermeye geldik. Ben şunu taahhüt ediyorum, ayrımcılık yaptığınızda insanların karşısına çıkamazsınız. Belediyelerde kesinlikle ayrımcılık olmayacak. Az oy verdi, çok oy verdi… Allah da şahit olsun, milletimiz de şahit olsun, asla ayrıma gitmeyeceğiz.

Kimsenin kalesi değil
Biz Kürt kardeşlerimizle, Boşnağıyla, Arnavutuyla, Yörüğüyle hep beraber bir şey yakaladık. Falancanın kalesi gibi bir noktada olmadıklarını görüyoruz. Blok oy olmayacak. Biz orada HDP'ye giden oy kadar, doğu ve güneydoğudan gelen vatandaşlarımızdan oy alacağız.

Hayvanların bile mutasyona uğradığı bir yer… Her yağmurda sel baskınları, kanalizasyon baskınları. Çünkü teknik bir problem var. Kanalizasyon yok. Direkt denize veriliyor Çeşme'de Karaburun'da Mordoğan'da. Bunları dile getiriyorum. Bunları ortaya çıkardığınızda dile getirdiğimizde şu andaki mevcut yerel yönetimlerin omuz silktiğini görüyorsunuz. "Bu sorunu ortadan kaldırmasak da İzmir bizi seçiyor." Bunların gözünde normal hale gelmiş.

İzmir'de su fiyatları
İzmir'de en büyük problemlerinden bir tanesi su fiyatlarıyla ilgili. İçme suyu ile ki içme suyuyla ilgili sıkıntımız var. Su fiyatları açısından en pahalı şehriyiz. Büyükşehirin kararı bu. Bizim Göldes Barajı yapılmış, hatlar şehre kadar getirilmiş. Bu zamanında şehrin su problemlerini çözmek için DSİ tarafından yapılan bir su hattıdır. Fakat büyükşehir hala şebekeye bağlayamamış durumda. Biz dünyanın en pahalı suyunu içiyoruz. Mars'tan su getirseniz bu kadara mal olur.  Bunu da yüzde 50'ye indireceğiz.

Turizmde atacak yapacağız
Turizmden Antalya'dan daha fazla kazanabiliriz. Antalya'da sadece deniz turizmi var. Ama İzmir'de deniz, kültür turizmi, spor turizmi, sağlık turizmi. Bizim 5 sene sonundaki hedefimiz İzmir'deki 4-5 yıldızlı otel kapasitesini üç katına çıkartmak. Antalya'nın 22'de 1'iyiz. Bunları yaptığınızda gerek sanayide, gerek turizm planlarını belirleyip bunu turizm yatırımcılarının önüne koyup 'gel' demek…

Bu adam çalışmıyor denilmez
Bugüne kadar belki bana bazı şeyleri birileri söyleyebilir ama bu adam çalışmıyor, verdiği sözün arkasında durmadı diyemez. Verdiğimiz sözler tutmayacağımız olmayacaktır.

İzmir'in imar yönetmeliği yok
Maalesef şöyle söyleyeyim, bunu bilenler bilir. Belediyecilik, şehir plancıları ve mimarlar bunu bilirler. İzmir'in imar yönetmeliği yok. Belki Türkiye'de böyle bir şehir kalmadı.