BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,98
ALTIN 2.423,95
HABER /  MEDYA

Nevşin Mengü'nün kardeşi kimdir? İşte anne ve babası

Nevşin Mengü CNN Türk ekranlarının flaş ismi. Peki kimdir Nevşin Mengü? Babası CHP milletvekili Şahin Mengü annesi ise ev hanımı Figen Mengü. Nevşin Mengü'nün bir kardeşi var ismi de Burak Mengü. İşte Nevşin'in instagramdaki ailesi.

Abone ol

CNN Türk'ün ekran yüzü olan Nevşin Mengü, Cumhurbaşkaın Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD gezisi sonrasında kızağa çekilmişti. Peki 20 dakika yorumu sebebiyle CNN Türk ekranlarından uzakta kalan Nevşin Mengü kimdir?

Babası olan CHP Milletvekili Şahin Mengü ile sık sık gündeme gelen Nevşin Mengü'nün annesi Filiz Mengü ile ağabeyi Burak Mengü ise kamera önünden hep uzakta duruyorlar. Nevşin Mengü'nün instagramdaki özel görüntüleri ise bambaşta bir profil sunuyor. Sizlere kardeşi Nevşin Mengü'nün bilinmeyen hallerini gösterelim;

Önce Nevşin Mengü'nün ailesi hakkında bilgi verelim. Babası 23. dönemde CHP'den Manisa milletvekili seçilmişti. Babasının asıl mesleği avukatlık. Annesi Figen Mengü ise ev kadını. Nevşin Mengü'nün bir kardeşi var. İsmi Burak Mengü.(Yukardaki fotoğraf Nevşin Mengü'nün çocukluk günlerinden)

Nevşin Mengü'nün kardeşi Burak Mengü baba mesleğini seçip hukuk eğitimi almış. Avukatlık yapan Burak Mengü kardeşi Nevşin ile çok yakın bir ilişkiye sahip. Nevşin ve Burak Mengü tam bir spor delisi.

Nevşin Mengü ile kardeşi Burak Mengü bisiklet, koşu ve yüzme meraklısı. Her ikisi de bu tarz aktiviteleri ve özellikle büyük koşulaır kaçırmıyorlar.

Nevşin Mengü 1982 doğumlu. Ankara’da dünyaya gelen Nevşin Mengü baba tarafından aslen Kastamonu İnebolu’ludur. İlköğretimini Ankara'da tamamlayan Nevşin Mengü, Ortaöğretimini Ted Ankara Koleji’nde aldı. Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi'nde gerçekleştiren Nevşin Mengü, babasının izinden gidip Siyaset Bilimi Bölümü’nde öğrenim gördü.

Yüksek Lisan eğitimini ise Galatasaray Üniversitesi’nde yapan Nevşin Mengü, siyaset yerine medya arenasına adım attı. 2005 senesinde Kanaltürk Televizyon kanalında tv hayatına giren Nevşin Mengü, bu kanalda ilk olarak Kadınlar Kulübü programını sundu.


(Nevşin Mengü ve avukat kardeşi Burak Mengü)
Kanaltürk'ün ardından Habertürk'te muhabirlik yapan Nevşin Mengü, One Ajans tarafından gelen Tahran muhabirliği teklifi üzerine bu kanaldaki görevini bırakıp İran'a gitti. 1,5 yıl Ajansın Tahran temsilciliğini yapan Nevşin Mengü, daha sonra Hürriyet Gazetesi'nde 6 ay çalıştı. Nevşin Mengü'nün yıldızının parladığı yer CNN Türk ekranları oldu. Özellikle ana haber saatinde ekrana gelen programı ile gündem yarattı. Cesur bir yorumcu olan Nevşin Mengü, diline geleni sakınmayınca zaman zaman kızağa çekildi. 

Nevşin Mengü bambaşka çıktı! Ailesiyle olan görüntüleri