BIST 9.457
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,58
HABER /  DÜNYA

Netenyahu'ya yakın isim yazdı Kürt Devleti zamanı

ABD’nin Suriye’deki askerlerini çekmesinden rahatsız gibi görünen İsrail’in Washington ile birlikte gizli bir ajandayı uygulamaya somaya hazırlandığı ortaya çıktı. İsrail lobisinin etkili bir ismi Washington ve Tel Aviv’in Irak’ta bir Kürt devleti kurma peşinde olduğunu yazdı.

Abone ol

ABD Başkanı Trump’ın aldığı kararı Akşam gazetesine değerlendiren üst düzey bir İsrail yetkilisi, “ABD Suriye’de başarısız oldu. Irak’a döndü. Neler olacağına bakacağız” dedi.

NETENYAHU'YA YAKINLIĞIYLA BİLİNİYOR
ABD askerlerinin Irak'a geçmesiyle ilgili Başbakan Netanyahu’ya yakınlığıyla bilinen Dr. Joseph Frager, dikkat çeken bir yazı yazdı.

TÜRKİYE BOŞ BIRAKMADI
Israil National News'de yazan Dr. Frager, “Time for a Kurdish State (Kürt Devleti zamanı)” başlığını attı. Frager, yazısında, “Ortadoğu’da bir Kürt devleti kurulması; ABD, İsrail ve Ortadoğu’nun geri kalanı için harika olacaktır” dedi. Frager, adeta, ABD’nin ve İsrail’in Ortadoğu planını açıkladı. Hem ABD’nin hem de İsrail’in üst düzey isimlerine yakın olan Frager,  “2019’da; ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun, yeni savunma bakanının işinin bir parçası da, bir Kürt devleti kurmak olacaktır” dedi. Üst düzey İsrail yetkilisi, ABD’nin Suriye’den çekilmesinin iki ana nedeni olduğunu ifade etti: Birincisi, ABD’nin Suriye’de başarısız olması; ikincisi ise, Türkiye’nin Suriye’de boş alan bırakmaması” dedi.

SKANDAL SÖZLER
İsrail'in Trump'ın Suriye'den çekilme kararından memnun olmadığı biliniyor. Ordu Radyosuna konuşan İsrail Adalet Bakanı Ayelet Şaked, skandal ifadeler kullandı. ABD'nin Suriye'den çekilmesinin "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı güçlendireceğini, İsrail'in ise zararına olacağını" söyleyen  Şaked, Suriye'deki terör örgütü YPG/PKK varlığını kastederek, "Umarım Kürtler Türklere karşı olan savaşlarını kazanırlar. Umarım uluslararası toplum Erdoğan'ın Kürtleri katletmesini önler" ifadelerini kullandı.

Netenyahu Trump'ı kararından vazgeçirmeye çalışmış