BIST 10.265
DOLAR 32,34
EURO 34,83
ALTIN 2.380,25
HABER /  DÜNYA

Netenyahu’dan Putin’e Suriye ziyareti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Suriye konusunda müzakerelerde bulunmak üzere Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le Soçi’de bir araya ...

Abone ol

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Suriye konusunda müzakerelerde bulunmak üzere Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le Soçi’de bir araya geldi.
İsrail, Moskova’nın Esad rejimine gelişmiş hava savunma sistemleri satmasından endişe ediyor. Rusya geçtiğimiz hafta, bu yönde bir planının bulunmadığını duyurmuştu. Rusya bununla birlikte, Suriye’ye, daha önce imzalanan anlaşmalar çerçevesinde S-300 savunma sistemleri satma ihtimaline açık kapı bırakıyor.
Geçtiğimiz hafta ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve İngiltere Başbakanı David Cameron, Suriye konusunda temaslarda bulunmak üzere Putin’le bir araya gelmişti.
Görüşmenin ardından basına bir açıklama yapılmazken, Netanyahu’nun, Putin’i; Suriye’ye yönelik gelişmiş silah sevkiyatının bölgedeki durumu çok daha karmaşık hale getirebileceği konusunda uyardığı tahmin ediliyor.
Netanyahu’nun görüşmenin ardından günün ilerleyen saatleride İsrail’e dönmesi bekleniyor.
Putin’in sözcüsü Dimitri Peskov ise, görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, "Suriye’deki durum maalesef, Rusya’nın da endişelerinin artmasına neden olacak derecede büyümeye meyilli bir hal almıştır" dedi.
(iha)