BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.422,30
HABER /  GÜNCEL

Neşet Ertaş'tan önemli çağrı

Bozlak deyince akla gelen ilk isim usta sanatçı Neşet Ertaş, kültürel değerlerin korunması için önemli mesajlar verdi. Ertaş, "Kültür kaynakları kuruyor" dedi.

Abone ol

Neşet Ertaş, Bugüne kadar birçok türkü yakan Ertaş'tan çağrı: "Kültür kaynakları kuruyor, kaynakların kurumasına izin vermeyelim." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Attila Koç tarafından kabul edilen Ertaş, üretmenin ve üretime destek vermenin önemini vurguladı.

Bozlak deyince akla ilk gelen isim Neşet Ertaş.

"Bozkırın Tezenesi" olarak bilinen sanatçı yıllardır elinde sazı dilinde sözü, bazen hüznü bazen sevinci anlatıyor türkülerinde.

Babası usta sanatçı Muharrem Ertaş'tan feyz alarak küçük yaşta çalmaya, söylemeye gönül veren sanatçı yoluna üreterek devam ediyor.

"Zahidem", "Mühür Gözlüm", "Gönül Dağı"...

"Türkü yürekten çıkmalı. Duyguyu aşkı hissetmeyenin yüreğinden türkü çıkmaz." diyen ustanın yüzlerce eserinden sadece birkaçı.

Yaşamını Almanya'da sürdüren sanatçı, Anadolu'yu hiçbir zaman unutmadı.

Aşık geleneğinin önemli temsilcilerinden biri olan Ertaş, kültürel hayatının zenginleştirilmesi ve geliştirilmesinin öneminin de farkında.

Ertaş bu hassasiyetini, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'a iletti. Bakan Koç'un ise ustaya bir müjdesi vardı.

Koç: "Keskin'e 15 kişilik o yöreye has orjinal müzik ve halk oyunları topluluğu kuruyoruz. Ağustos ayı içinde vazifeye başlayacaklar." dedi.