BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.448,13
HABER /  GÜNCEL

Neşet Ertaş öldü söylentisi çıkarıldı

İzmir'de tedavi gören Türk Halk Müziği'nin önemli sesi Neşet Ertaş hakkındaki "öldü" söylentisi ailesini çileden çıkardı.

Abone ol

İNTERNETHABER - Türk Halk Müziği'nin ünlü ismi Neşet Ertaş'ın öldüğüne yönelik yalan haber ailesini ayaklandırdı.

Sosyal medyada çıkan haberlere tepki gösteren aile, ''Üstadın sürekli yalan yanlış 'öldü' haberlerini paylaşarak kendilerine prim yapmak isteyenleri ailesi olarak kınıyoruz'' açıklamasını yaptı.

Ertaş'ın bir sosyal paylaşım sitesindeki sayfasından sevenlerine seslenen aile, ''üstadın yaşadığını'' belirtti.

Açıklamada, şöyle denildi:

''Üstadın sürekli yalan yanlış öldü haberlerini paylaşarak kendilerine prim yapmak isteyenleri ailesi olarak kınıyoruz. Üstada göstermiş oldukları saygısızlığı asla unutmayacağımızı bildiririz. Usta yaşıyor, inşallah iyileşip aramıza dönecek. Siz sevenlerinden ricamız yalan haberlere inanmayınız. Dularımız ustamız için. İnşallah tez zamanda iyileşip eski günlerine dönecek.''

DURUMU CİDDİ

İzmir’de özel bir hastanede tedavisi süren ünlü halk ozanı Neşet Ertaş’ın durumu ciddiyetini korurken, yoğun bakıma alınan sanatçı solunum desteğiyle hayata tutunuyor. Ertaş’la ilgili açıklamayı tedavi gördüğü özel hastanenin Başhekim Yardımcısı Dr. Orhan Satılmaz yaptı.

Hastanede bir basın toplantısı düzenleyen Dr. Satılmaz, Ertaş’ın ailesinin de iznini alarak yaptığı açıklamada usta sanatçının kamuoyu tarafından merak edildiğini, bilgi vermenin de görevleri olduğunu kaydetti. Dr. Satılmaz, "Kendisi yaklaşık 15 gündür hastanemizde tedavi görmekte. Primer hastalığının ikincil şikayetlerini tedavi etmek adına hastanemizde yatmakta idi. Dün yoğun bakıma alındı. Durumu ciddiyetini korumakta" diye konuştu.

SOLUNUM DESTEĞİNE BAĞLI

Dr. Orhan Satılmaz, dünyada ve Avrupa’da ne yapılırsa Ertaş’a da modern tedavi yöntemlerinin uygulandığını dile getirdi. Dr. Satılmaz, "Sevenlerinin içi bu anlamda rahat olsun. Biz rahat ettirmeye çalışıyoruz" diye konuştu. Dr. Satılmaz sorular üzerine Ertaş’ın solunum desteğine bağlı ancak bilincinin ise yerinde olduğunu dile getirdi. Dr. Satılmaz, “Durumu ciddiyetini koruyor. Amacımız rahat ettirmek, salah hale getirmek" dedi.

Gazetecilerin Ertaş’ın hayati tehlikesinin bulunup bulunmadığına dair sorusuna yanıt veren Dr. Satılmaz, "Hayati tehlikesi yoktur veya yüksektir demek çok yanlış bir açıklama olur" değerlendirmesini yaptı.