BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.431,72
HABER /  GÜNCEL

Neredesin ey İslam dünyası

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gazze’de katliam olurken İslam dünyasından ses çıkmadığını ifade ederek, " Soruyorum, neredesin ey İslam dün...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gazze’de katliam olurken İslam dünyasından ses çıkmadığını ifade ederek, " Soruyorum, neredesin ey İslam dünyası" dedi.
İstanbul’da düzenlenen Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi Toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Gazze’yi bombardımanlarla yerle bir eden İsrail ile bu katliamlara sessiz kalan İslam ülkelerini topa tuttu. İsrail’in her Ramazan ayında Filistin’i bombaladığını ve buna kimsenin itiraz etmediğini kaydeden Erdoğan, "Dünyayı, Batı’yı suçlamak en kolay yol. Gazze’de katliam olurken İslam dünyası susuyor. Soruyorum, neredesin ey İslam dünyası" ifadelerini kaydetti.
Filistin’den insanlığın öldüğünü belirten Erdoğan, bundan memnun olan İslam ülkeleri olduğunu söyledi. Filistin’de Müslümanların izzet ve şerefinin öldüğünü vurgulayan Tayyip Erdoğan, "Filistin’de İslam dünyası dik dursaydı bugün İslam coğrafyası kanamayacaktı" dedi.
Müslümanlar arasındaki mezhepçilik çekişmesini de eleştiren Erdoğan, "Biz mezhepçilik, Şiacılık, Sünnicilik yapamayız. Biz sadece Müslüman olduğumuzu haykırmak zorundayız" diye konuştu.
(İHA)