BIST 10.471
DOLAR 32,85
EURO 35,20
ALTIN 2.457,77
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Nemrut Krater Gölü'ne büyük ilgi

Dünyanın en büyük ikinci krater gölü olarak bilinen 2 bin 935 rakımlı Nemrut Krater Gölü yerli ve yabancı ziyaretçilerinin akınına uğruyor.

Abone ol

Bitlis'in Ahlat İlçesi Kültürel Değerlerini ve Tarihi Eserlerini Koruma Derneği (AHTEK) Başkanı Muzaffer Pirhasanoğlu, Bitlis'te, "yeryüzü cenneti" olarak adlandırılan ve "dünyanın en büyük ikinci krater gölü" unvanına sahip Nemrut Krater Gölü'nün her geçen gün ziyaretçi akınına uğradığını söyledi.

Nemrut'un turizmcilerin yeni cazibe merkezi haline geldiğini anlatan Pirhasanoğlu "Ahlat'ta tarihi yapılara hayran kalan turistler Nemrut'a çıkanca da adeta büyüleniyor. Türkiye'nin en büyük krater gölünü ve en son püsküren volkan kolisi olan Nemrut Kalderası'nı da içinde barındırıyor.

Gerek zirveden gerek kalderanın içerisindeki muhteşem görüntüler yerli turistleri olduğu kadar yabancı turistlerinde ilgini buraya çekiyor. Van Gölü'nden 600 metre yükseklikte bulunan Nemrut Krater Gölü'nün dışında, Ilık Göl ile yağmur ve kar sularıyla beslenen 3 küçük göl daha bulunması burayı cazibe haline getiriyor. Hal böyle olunca da turistlerin ilgisi daha da artıyor. Yöremizin bu saklı güzelliklerini tanıtmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.