BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,92
ALTIN 2.436,02
HABER /  DÜNYA

Necmettin Kerim ortaya çıktı! Kerkük'ten kaçmışlar çünkü...

KERKÜK'ün olaylı ismi eski vali Necmettin Kerim nihayet ortaya çıktı. Peşmergeden önce Kerkük'ten kaçan Necmettin Kerim, neden kaçtıklarını açıkları. Kerim suçu Talabani ailesine attı ve İran iddiasında bulundu.

Abone ol

KERKÜK'ün azledilen valisi Necmettin Kerim, Irak Ordusu harekata başlamadan önce meydan okumaları ile biliniyordu. Peşmerge 12 saat içinde tek kurşun atmadan Kerkük'e teslim edince Necmettin Kerim de sırra kadem bastı.

Kerim'in peşmergeden önce Erbil'i kaçtığı ortaya çıktı. Kerkük hezimetinden sonra ortalarda görünmeyen Necmettin Kerim nihayet ortaya çıktı ve konuştu.

NEDEN KAÇTILAR?
Herkesin aklında olan soru Peşmergenin ve Kerim'in Kerkük'ten kaçışıydı. Necmettin Kerim bunun suçunu Talabani ailesine attı. İddiasına göre peşmergenin Kerkük'ten çatışmadan çekilmesi konusunda Talabani ailesi İran ile anlaştı. 

KYB PEŞMERGESİ ANLAŞTI
Bloomberg'e verdiği demeçte Necmeddin Kerim, Peşmerge'nin Kerkük'ten kaçışının perde arkasında KYB’nin olduğunu iddia etti. Talabani'nin oğlu ve yeğenlerinin Irak merkezi hükümeti ve İran ile anlaştığını öne süren Kerim şunları söyledi:

NECMETTİN KERİM'İN MAZİSİYLE İLE İLGİLİ BİR BİLGİ NOTU!
Necmettin Kerim'i Kerkük valiliğine getiren KYB yani Talabani ailesi olmuştu. Kerim daha sonra Talabani ailesini satıp Barzani'ye yanaşmıştı. Mazisinde ihanet olan Necmettin Kerim, şimdi eski dostlarını 'ihanetle' suçluyor.

-"Saldırıdan bir gün önce Talabani'nin büyük oğlu Bafel, yeğeni Lahur ve onun büyük abisi Araz Şeyh Cengi, Kasım Süleymani'nin temsilcisiyle bir araya gelmişti.

-Temsilci, Talabani ailesine verdiği ultimatomda mevzilerini terk etmedikleri takdirde kendilerine saldıracakları mesajını vermişti.

-Irak güvenlik güçlerinin Kerkük kent merkezine girmesi halinde Peşmerge'nin savaşmaması üzerinde anlaşmaya vardılar".

ÖLDÜRÜRLER DİYE KAÇTIM
Hakkında yakalama emri çıkarılan Necmettin Kerim, kendisinin Kerkük'ten kaçmasıyla ilgili de konuştu. Kerkük'e yapılan askeri operasyondan sonra evini terk ettiğini söyleyen Kerim, dönmesi halinde hayatının tehlikeye gireceği öne sürdü.

Necmettin Kerim kimdir? Kerkük valisinin PKK fotoğrafları

Haşdi Şabi neyin nesi? Kerkük savaşına giren örgüt kimin?