BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Necdet Özel'den o mektuba yanıt var!

Fikret Bila askeri yetkililerle konuştu: 'Özel Paşa hiç susmadı; İlker Paşa için devlet katında hep konuştu'

Abone ol

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde darbe girişimiyle suçlanarak müebbet hapse mahkum edilen 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un, halen Genelkurmay Başkanlığı görevini yürüten Orgeneral Necdet Özel'i eleştirmesini askeri kaynaklara sordu.

BAŞBUĞ'DAN ÖZEL'E: "NİYE SUSUYORSUNUZ"

Ergenekon davası kararları için üzüldükleri ancak hukuka saygılı oldukları ve hakkaniyetli bir "kesin" karar bekledikleri yolunda yazılı açıklama yapan Orgeneral Özel'e, "sessizliğini daha ne kadar sürdüreceğini" soran Başbuğ, "Bugün, Genelkurmay Başkanlığı makamında oturan komutan, verilen bu kabul edilemez karar karşısında, kurumsal sorumluluğu gereği olarak, Sn. Başbakan'ın da kabul etmeyerek tepki gösterdiği bu konuda, devam eden sessizliğini sürdürecek midir" diye sormuştu.

"NECDET PAŞA İKİLİ GÖRÜŞMELERDE KONUŞTU"

Bila'ya konuşan askeri kaynaklar, "Genelkurmay Başkanı'nın kamuoyuna açıklama yapmamış olması, sustuğu anlamına gelmez. Dışarıdan sessiz görünebilir ama hemen her gün bu konuya mesai ayırmış ve resmi ikili görüşmelerde de İlker Paşa başta olmak üzere komutanlara yöneltilen suçlamaların kabul edilemez olduğunu hep yüksek sesle söylemiştir" dedi.