BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

Nazım HİKMET

Nazım HİKMET

O bu ülkeye gelmiş en büyük şairlerden biriydi. sadece türkiye'ye değil dünyaya mâl olmuş, asrın şairi sıfatını hak edmişti. nazım hikmet ran yüreği o kadar vatan aşkı dolu bir şair iken vatan hainliğiyle suçlanarak yıllarca hapis yattı ve 59 yıl önce bugün 26 temmuz 1951 tarihinde vatandaşlıktan...

Nazım HİKMET

O bu ülkeye gelmiş en büyük şairlerden biriydi. Sadece Türkiye'ye değil dünyaya mâl olmuş, asrın şairi sıfatını hak edmişti. Nazım Hikmet Ran yüreği o kadar vatan aşkı dolu bir şair iken vatan hainliğiyle suçlanarak yıllarca hapis yattı ve 59 yıl önce bugün 26 Temmuz 1951 tarihinde vatandaşlıktan çıkarıldı.

Nazım HİKMET

Nazım Hikmet Ran "Güzel Yüzlü Şair" ve "Mavi Gözlü Dev" lakablarıyla da anılmaktadır. Deniz mavisi gözleri ve güler yüzü ona bu lakabın verilmesine neden olmuştur. Yasaklı olduğu yıllarda Orhan Selim adını kullanmıştır.

Nazım HİKMET

20 Kasım 1901'de Selanik'te dünyaya geldi. İlk şiiri ‘Feryad-ı Vatan’'ı 1913'te yazmış, aynı yıl Galatasaray Sultanisi'nde ortaokula başlamıştır.

Nazım HİKMET

Babası Hikmet Bey, Selanik'te, Hariciye Nezareti'nde (Dışişleri Bakanlığı) çalışan bir memurdur. Diyarbakır, Halep, Konya ve Sivas valilikleri yapmış olan Nazım Paşa'nın oğludur. Mevlevi tarikatından olan Nazım Paşa aynı zamanda bir özgürlükçüdür. Kendisi Selanik'in son valisidir