BIST 10.635
DOLAR 32,24
EURO 35,00
ALTIN 2.427,25
HABER /  DÜNYA

NATO'dan Kaddafi'yi 'çökerten' yorum

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Kaddafi rejiminin açıkça çökmekte olduğunu söyledi

Abone ol

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Kaddafi rejiminin açıkça çökmekte olduğunu ifade ederek Libya halkı ile Ulusal Geçiş Konseyi'yle birlikte çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

Muhaliflerin Libya'nın başkenti Trablus'u ele geçirerek 42 yıllık Kaddafi rejimine son vermesinin ardından açıklamalarda bulunan NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Kaddafi rejiminin açıkça çökmekte olduğunu söyledi:

"Kaddafi rejimi açıkça çökmektedir. Kaddafi kendi halkına karşı yürüttüğü savaşı kazanamayacağının ne kadar erken farkına varırsa o kadar iyi olur ve böylelikle Libya halkı yeni bir katliamdan ve acılardan korunabilir. Libya halkı Kaddafi'nin yönetiminde 40 yıldan fazla süre çok büyük acılar çekti. Şimdi ise yeni bir başlangıç şansına sahipler. Şimdi BM Güvenlik Konseyi'nin arzuladığı gibi sivillere karşı bütün tehditlerin durma zamanıdır. Şimdi korkuya değil özgürlüğe, diktatörlüğe değil demokrasiye ve birkaçının geçici hevesine değil çoğunluğun arzusuna dayalı yeni Libya'yı inşa etme zamanıdır. Geçiş dönemi barışçıl olmalıdır, hemen olmalıdır, Libya halkı tarafından belirlenmelidir ve öncülük edilmelidir"