BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,82
ALTIN 2.411,52
HABER /  GÜNCEL

NATO Türkiye için olağanüstü toplandı işte karar

NATO Türkiye'nin çağrısı üzerine olağanüstü toplandı. NATO Genel Sekreteri Türkiye'ye tam destek ilan etti. İşte NATO toplantısından ilk bilgiler.

Abone ol

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) Konseyi Türkiye için Genel Sekreter Jens Stoltenberg başkanlığında Belçika’nın başkenti Brüksel’de olağanüstü çağrıyla toplandı.

Türkiye'nin talebi üzerine gerçekleşen NATO toplantısının ardından yazılı bir açıklama yapıldı. Terör saldırılarının kınandığı açıklamada, “Türkiye ile teröre karşı ortak mücadele etmeye hazırız” denildi.

ASKERİ DESTEK DAHİL...

NATO açıklamasındaki en kritik cümle ise “gerektiği taktirde Türkiye’ye askeri dahil her türlü desteği vermeye hazır” ifadesi oldu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Türkiye açıklamasında "NATO gelişmeleri yakından izliyor; müttefikimiz Türkiye'nin yanında güçlü bir dayanışma içinde duruyoruz" diye ekledi.

TÜRKİYE NATO'DAN YARDIM MI İSTEDİ?
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'nin bölgedeki gelişmeler konusunda NATO'dan daha fazla yardım talep etmediğine işaret ederek, "Terörle mücadele konusunda elimizden gelen yardımı yapıyoruz" dedi.

Stoltenberg, Türkiye ve Suriye arasında düşünülen "güvenli bölge" konusundaki bir soruyu yanıtlarken de, bu çalışmanın ABD ile Türkiye arasında sürdürüldüğüne işaret ederek, "NATO güvenli bölge çalışmalarının bir parçası değil" diye ekledi.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN DA DESTEK İLANI
Türkiye'nin IŞİD ve PKK'ya yönelik operasyonlarına Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud'dan da destek açıklaması geldi.

erdogan_selman_624x351.jpgSuudi Arabistan devlet haber ajansının yayınladığı açıklamada Kral Selman, "Suudi Arabistan, Türkiye'nin vatandaşlarını terörist saldırılardan korumak için kendisini savunma hakkını destekliyor" dedi.

Kral Selman'ın Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştüğü aktarılan haberde, iki liderin Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki 'mükemmel ilişkilere' de değindiği ifade edildi. Suudi Arabistan, ABD öncülüğünde oluşturulan IŞİD karşıtı koalisyonun bir parçası konumunda.