BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

NATO radarı için tezkere gerekli değil

Malatya-Kürecik'e kurulacak radar üssünün NATO projesi olduğunu söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, tezkerenin gerekmediğini açıkladı.

Abone ol

Malatya-Kürecik'e kurulacak radar üssünün NATO projesi olduğunu söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik "NATO'nun Türkiye'de onlarca tesisi var, onlar hangi statüdeyse bu da öyle. Onlarla ilgili Meclis'ten bir karar alınmış mı? Bunun için de alınmasına gerek yok" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Malatya-Kürecik'e kurulacak NATO Güvenlik Kalkanı Projesi kapsamındaki radar üssü için TBMM tezkeresine gerek olmadığını söyledi. Çelik, "NATO'nun Türkiye'de onlarca tesisi var, onlar hangi statüdeyse bu da öyle. Onlarla ilgili Meclis'ten bir karar alınmış mı? Bunun için de alınmasına gerek yok. Çünkü ne yurtdışına asker gönderiyoruz ne de yabancı bir ülkenin ordusunun gelmesine müsaade ediyoruz. Biz bir NATO ülkesiyiz ve bu da bir NATO projesi" dedi.

Çelik şunları söyledi: "Türkiye zaten NATO'nun Lizbon zirvesinde meseleyi kendi istediği kıvam ve şekle getirmiştir. Herhangi bir ülke hedef olarak belirlenmesin diye. Zaten bu saldırı değil korunma amaçlı bir projedir ve herhangi bir ülkeyi de hedef almamaktadır. Amerika'da çıkan bazı gazete yazılarına dayanılarak, bunun İsrail'i korumaya yönelik bir Amerikan projesi olduğunu söyleyenler de çıktı. Bizim için esas olan Amerikan ve NATO yetkililerinin ne dediğidir. Onlar diyor ki 'Bu bir NATO projesidir.' Ayın şekilde bizim kendi devlet adamlarımız da bunun bir NATO projesi olduğunu söylüyor, ki öyledir. Kimsenin İsrail'i koruduğu da yok. Suni bir gerilim peşinde de değiliz. Biz ülkemizin onurunu esas alıyoruz. Esas olan onurumuzu korumaktır."