BIST 10.159
DOLAR 32,14
EURO 35,09
ALTIN 2.471,33

Namaz kılmak eşcinsele de farz!

Namaz kılmak eşcinsele de farz!

Hormon testlerine göre yüzde 92 kadın... Küçük bir ilçede yaşıyor ama sürekli saldırıya uğruyor... Hatta camiye bile alınmıyor... Bülent Coşkun koruma talep ediyor...

Namaz kılmak eşcinsele de farz!

Doğuştan çift cinsiyetli Bülent Coşkun, hormon testlerine göre yüzde 92 kadın. Küçük bir ilçede yaşıyor ve şiddet gördüğünü savunarak kadınlar için uygulandığı gibi tam polis koruması talep ediyor. Ama erkek olduğu gerekçesiyle verilmiyor. Camiye bile alınmadığını söyleyen Coşkun ve benzerleri için ilahiyatçı görüşü de net: “Namaz ona da farz!”

Namaz kılmak eşcinsele de farz!

Düzce’de yaşayan 33 yaşındaki Bülent Coşkun, doğuştan hermafrodit, yani çift cinsiyetli. Nüfus cüzdanında erkek olan ancak kendisini bir kadın gibi hisseden Coşkun, yaşadığı çevrede şiddet ve hakarete maruz kaldığı gerekçesiyle savcılığa başvurup koruma talep etti.

Namaz kılmak eşcinsele de farz!

Hakkında “çağrılı koruma tedbiri” uygulanmasına karar verilen Coşkun, “Sürekli tehditle karşı karşıyayım. Sürekli koruma talep ettim ama ‘Sen erkeksin’ diyerek reddettiler” şeklinde konuştu. Düzce’de namaz kılmak için gittiği camiden kovulduğunu öne süren Coşkun, “İbadet bile edemiyorum, camide bile yerim belli değil” diyor.

Namaz kılmak eşcinsele de farz!

Doğuştan çift cinsiyetli olan Bülent Coşkun, Düzce’nin Cumayeri İlçesi’nde anne, baba ve iki kız kardeşiyle birlikte yaşıyor. Ailenin ilk çocuğu. Babası Nüfus Müdürlüğü’ne erkek olarak kaydettirmiş. Ve adını Bülent koymuş. Bülent büyüdükçe kendini erkekten çok bir kadın gibi hissettiğini fark etmiş. Ailesi tarafından hep erkek olması için teşvik edilen Bülent Coşkun, ilk ameliyatını sekiz yaşındayken olmuş. 33 yaşına gelene kadar art arda 5 ameliyat daha geçirmiş.