BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Muş'ta seçimler iptal mi edildi?

AK Parti’nin 9 oy farkla kazandığı merkeze bağlı Serinova beldesinde yapılan belediye başkanlığı seçimlerinin iptal edildiği ve yeni seçimin yapılacağı iddia edildi.

Abone ol

Muş’ta AK Parti’nin 9 oy farkla kazandığı merkeze bağlı Serinova beldesinde yapılan belediye başkanlığı seçimlerinin iptal edildiği ve yeni seçimin 1 Haziran 2014 günü yapılacağı iddia edildi.

Konuyla ilgili İHA muhabirine telefonla bilgi veren CHP Muş İl Başkanı İsmail Adanur, Serinova beldesindeki seçim sonuçlarının iptal edildiğini söyledi. Seçimlerde mühürsüz zarfların olduğunu öne süren Adanur, bu oyların geçersiz sayıldığını söyledi. Geçersiz sayıların oyların büyük bölümünün CHP’ye ait olduğunu savunan Adanur, “Biz de bundan dolayı itiraz ettik. İl Seçim Kurulu itirazımızı değerlendirdi ve seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Konuyla ilgili İl Seçim Kurulu Başkanından bu yönde bilgi aldım ve seçimlerin 1 Haziran 2014 günü yeniden yapılacağını söyledi” diye konuştu.

AK Parti Muş İl Başkanı Halis Saltık ise CHP’nin daha önce İlçe Seçim Kurulu’na itiraz ettiğini belirterek, “İlçe Seçim Kurulu, CHP’nin itirazı üzerine tekrar sayım yaptı ve seçimi AK Parti’nin seçimi kazandığına karar verdi. CHP bu kez İl Seçim Kurulu’na itiraz etmiş. İl Seçim Kurulu’nun seçimleri iptal ettiği yönünde bilgi aldık. Şu anda bize ulaşan bir karar yok. Aldığımız bilgi doğru ise biz de Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz edeceğiz” dedi.