BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,86
ALTIN 2.389,22
HABER /  DÜNYA

Müslüman tutuklular imam istiyor!

İsveç'te Müslüman mahkumlar imam eksikliğinden şikayet ediyor.

Abone ol
İsveç'te Müslüman mahkumların imam eksikliğinden şikayet ettikleri bildirildi. İsveç'teki cezaevlerinde yaklaşık 5 bin tutuklu ve hükümlü Müslümanın bulunduğu bildiriliyor.
 
İsveç'in en büyük cezaevi olan aynı zamanda mahkumların üçte biri Müslüman olan Kumla Cezaevi Müdürü Kenneth Gustafsson, yaptığı açıklamada cezaevlerine bu yılın ilk 8 ayında yapılan 8 milyon 800 bin İsveç kronu (yaklaşık 1 milyon avro) yardımın dini ihtiyaçların yerine getirilmesi için yapıldığını belirterek bu yardımın 500 bin kronunun (60 bin avro) cezaevlerinde imam görevlendirilmesi için kullanıldığını kaydetti.
 
Gustafsson, maddi imkansızlıklar nedeniyle yeterli sayıda imam bulunamamasından dolayı cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin istedikleri anda imamlarla görüşemediklerinden şikayet ettiklerini söyledi. Gustafsson bu sorunu ortadan kaldırmak, cezaevlerindeki Müslüman tutuklu ve hükümlülerin istedikleri anda dini ihtiyaçları için imamlarla görüşebilmeleri için gerekenlerin yapılacağına inandığını belirtti.
 
Kumla Cezaevi'ndeki Müslüman tutukluları ziyaret eden imamlardan Hazim Gürda da yaptığı açıklamda, her istenildiğinde tutuklu ya da mahkumlar ile görüşme imkanı bulamadığını ifade etti.