BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Müslüman oldu, Elif ismini aldı

Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan Ukraynalı Alona, Müslüman oldu. <br/>Tarsus Müftü Vekili Mikayil Tayşan tarafından gerçekleşen ihtida tör...

Abone ol

Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan Ukraynalı Alona, Müslüman oldu.
Tarsus Müftü Vekili Mikayil Tayşan tarafından gerçekleşen ihtida töreninde, Ukraynalı Alona Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Müftülüğe müracaat eden 35 yaşındaki Alona, İlçe Müftü Vekili Mikayil Tayşan’ın söylediği Kelime-i Şehadet’i tekrar ederek Müslüman olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Müslümanlığa geçtiği için mutlu olduğunu belirten Alona, ismini de Elife olarak değiştirdi. Alona, Müftülük Aile İrşat Bürosu üyelerinden ve aynı zamanda Fatih Camii Kur’an kursu öğreticisi Elife Fenk’in yakın ilgisinden çok memnun kaldığını, sorduğu sorulara tatmin edici cevaplar aldığını ve Müslümanlığı tercih etmesinde Elife Fenk’in önemli bir yer tuttuğunu kaydederek, teşekkür etti.
İhtida töreni sonrasında Alona’ya Müslüman olduğu için Kur’an-ı Kerim ve ilmihal kitapları hediye eden İlçe Müftü Vekili Tayşan, İslamiyet hakkında birtakım açıklayıcı bilgiler verdi.
(İHA)