BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Mersin İY destek bekliyor

Mersin İdmanyurdu teknik direktörü Hakan Kutlu, artık Mersinlilerin takıma sahip çıkması gerektiğini vurgulayarak "Oyuncularımız bugüne kad...

Abone ol

Mersin İdmanyurdu teknik direktörü Hakan Kutlu, artık Mersinlilerin takıma sahip çıkması gerektiğini vurgulayarak "Oyuncularımız bugüne kadar göstermiş oldukları performansla güçlerini gösterdiler ama şehrin önde gelenleri, iş adamları takıma sahip çıkmadı. Bugüne kadar hiçbir mali kriz yaşamadık ama bundan sonra çekmeye başlayabiliriz. Bunun sinyalleri yavaş yavaş geliyor" dedi.
Son oynadıkları Fethiyespor ile bayram sonrası oynayacakları Denizlispor maçlarını, Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda değerlendiren teknik direktörü Hakan Kutlu, çok önemli bir Fethiyespor maçını kazanarak geride bıraktıklarını söyledi.
Fethiye’ye 3’de 3 yapıp gittiklerini hatırlatan Kutlu, "Oynadığımız iyi de futbol vardı. Hem bu iyi futbolu sürdürüp hem de bu Milli maç arasında 4’de 4 yapıp Milli Takım arasında eksiklerimizi değerlendirmek açısından bizim için çok önemli olacağını düşünüyorduk. 4’de 4 yaptık. İyide bir futbol oynadık. Skor 1-0’da kaldı. Ama girdiğimiz çok sayıda gol pozisyonu vardı. Özellikle maçın ikinci yarısında. Rakibimizin tehlikeli ayakları vardı. Ancak bu tehlikeli ayaklar çok pozisyona giremedi. Bu maçta da pozisyon vermemek bizim adımıza çok önemliydi ki rakibimizin 1 şutu dışında net girmiş olduğu pozisyon yoktu. Bunun yanında bizim girmiş olduğumuz 5-6 net gol pozisyonumuz vardı. Bu bizim adımıza sevindiriciydi. Hem oyunu kontrol edip hem de arkada pozisyon vermemek bir takım için kazanmak kadar bizi mutlu ediyor" diye konuştu.
Denizlispor maçıyla ilgili de konuşan Kutlu, "Önümüzde yine bir çıkış arayan Denizlispor var. Hocalarını değiştirdiler. Bir futbol şehri Denizli. Ne zaman ne sonuç alacağı belli olmayan bir takım. Mazisi olan bir takım. Önemli bir maç olacak. Çünkü çıkışımızı sürdürmek ve Adana Demirspor deplasmanına moralle gitmek istiyoruz ki Adana Demirspor’da bizim şampiyonluktaki rakibimiz. O maça da moralli gidip o maçtan da iyi bir sonuçla dönmek istiyoruz ki o maça moralli gidebilmek için Denizlispor maçından hem iyi bir futbol hem de galibiyet almamız gerekiyor. İnşallah bunu başarırız" şeklinde konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE MALİ KRİZ ÇEKMEYE BAŞLAYABİLİRİZ"
Bugüne kadarki performanslarından dolayı oyuncularına teşekkür eden Kutlu, sözlerini şöyle devam etti.
"Gerçekten neredeyse kimsenin beklemediği bir çıkışı gerçekleştirip, lige çok iyi bir giriş yapıp, bunu da sürdürmeyi başarabildiler. Takımdaşlıkları, takım olma konusundaki çabaları, antrenmanlarda ve maçlarda göstermiş oldukları performans gerçekten çok önemli. Şehre, camialarına, taraftarlarına yakışır bir takım olduklarını gösterdiler ama bunun yanında elbette ki bu çocuklar böyle bir girişi başarırken ne yazık ki şehrimizin önde gelenleri, iş adamları takıma sahip çıkmadı. Artık bundan sonra mali açıdan sıkıntılar çekmeye başlayabiliriz. Yani bunun sinyalleri yavaş yavaş geliyor. Yönetim Kurulumuz ve Başkanımız sağ olsunlar bugüne kadar birçok konuda fedakarlıklar yaptılar ama şehrin desteği olmayınca bir yerde tıkanma noktası oluyor. Eğer ki biz bu tıkanma noktasına girer bu takımın ritmini kaybettirirsek ilerde büyük sıkıntı çekeriz. Şehre yazık olur. Çünkü böyle bir takım yakaladı bu şehir uzun yıllar sonra. İnşallah mali konularda aşılıp bu takım bu ritmini kaybetmez. Ritim kaybettikten sonra bu ligde şampiyonluğa oynayan takımlarla aranızdaki uçurum açılırsa yada biz bu ritmi kaybettirirsek takımımıza iş işten geçmiş olur. Şehri ayağa kaldırmak için futbolcu arkadaşlarımız gereğini yaptı. Şu ana kadar Kulüp mali anlamda bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadı ama yavaş yavaş sanki yaşayacak sıkıntıları var. Yarıştığımız takımlar hem belediyenin destek verdiği hem de şehrin önde gelen iş adamlarının destek verdiği takımlar. Onun için şehrimizin desteğini bekliyoruz."
(İHA)