BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Müşerref'e ikinci suikast girişimi

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, bir hafta içinde ikinci kez, kendisine karşı yapılan suikast girişiminden de sağ olarak kurtuldu.

Abone ol

Pakistan'ın başkenti İslamabad'ın yakınındaki Ravalpindi kentinde Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in bulunduğu konvoyun geçişinden dakikalar sonra bomba yüklü bir aracın infilak etmesi sonucu ilk belirlemelere göre 7 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.

Tümgeneral Şevket Sultan, Ravalpindi'de aynı yolda bu ay içinde bir suikast girişiminden kurtulan Müşerref'in durumunun iyi ve kendisinin güvende olduğunu belirtti.

Enformasyon Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, yaptığı açıklamada, ''Saldırı, bir suikast girişimiydi. İki araçtaki iki saldırgan, Devlet Başkanı'nın aracını vurmak istedi, Allah kendisini korudu'' dedi. Ahmed, saldırıda Müşerref'in aracıyla birlikte konvoydaki üç aracın da hasar gördüğünü belirtti.

Patlamalarla ilgili ilk yapılan açıklamalarda, bomba yüklü bir kamyonetle intihar saldırısı düzenlendiği kaydedilmişti.

MÜŞERREF'İN ARACI HASAR GÖRDÜ

Devlet Başkanı Müşerref'in aracının hasar gördüğü, kendisinin herhangi bir yara almadığı bir bakan tarafından da doğrulandı. Ordu sözcüsü Şevket Sultan da, Müşerref'in suikast kendisine yönelik suikast girişiminden yara almadan kurtulduğunu belirtti.

İslamabad yakınındaki Ravalpindi kentinde bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısının Devlet Başkanı Pervez Müşerref'e yönelik suikast girişimi olduğu kesinlik kazandı.

Bazı yetkililer ve görgü tanıklarının Müşerref'in bulunduğu konvoyun geçişinden dakikalar sonra meydana geldiğini belirttiği patlamaların, suikast girişimi olup olmadığı İçişleri Bakanlığı sözcüsü tarafından doğrulanmamıştı ve yakında bir hükümet açıklaması yapılacağı belirtilmişti.

Yetkililerin ve kurtarma görevlilelerinin 7 kişinin öldüğünü, 16 kişinin yaralandığı belirttiği saldırıda başka yaralanan ya da ölen olabileceği kaydediliyor.

Müşerref'in 14 Aralık'ta yine bir suikast girişimden kurtulduğu Ravalpindi'deki yol Devlet Başkanı tarafından hergün ikamethagından başkente giderken kullanılıyor.