BIST 9.780
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.431,97
HABER /  GÜNCEL

Münbiç'te patlama ölü ve yaralılar var ABD askerleri devriyedeyken patladı

Münbiç'te bombalı saldırı meydana geldi. Fransız ve ABD askerlerinin yemek yediği lokantanın yanında gerçekleşen patlamada birçok kişi öldü. ABD'li yetkililer ölenler arasında kendi askerinin de olduğunu duyurdu.

Abone ol

Terör örgütü PKK/PYD'nin kontrolü altında olan Münbiç'te bombalı saldırı meydana geldi. Patlamada koalisyon askerlerinin devriye görevi sırasında gerçekleşti. ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon Münbiç'teki bombalı saldırıda ABD askerlerinin öldüğünü açıkladı.

ABD'li yetkililer yaptıkları açıklamada 4 ABD askerinin öldüğü ve 3 askerinin de yaralandığını duyurdu. Reuters ise 2'i ABD askeri olmak üzere 14 kişinin öldüğünü duyurmuştu. Saldırıyı ise DEAŞ üstlendi.

ABD ASKERLERİ ÖLDÜ

Albay Ryan, Twitter hesabından yaptığı yazılı açıklamada, "Suriye'de rutin devriye görevi yürütürken yaşanan patlama sırasında ABD askerleri öldü. Halen bilgileri topluyoruz ve daha sonra daha fazla bilgi paylaşacağız." ifadesini kullandı. 

TRUMP'A BİLGİ VERİLDİ

Öte yandan, Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump'ın patlama konusunda bilgilendirildiğini ifade etti. Terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki Münbiç'te, ABD askerlerinin devriye yaptığı sırada patlama meydana geldi. Telegram haberleşme uygulamasında örgüte ait olduğu bilinen Amak adlı hesapta, DEAŞ'ın Münbiç'te uluslararası koalisyon askerlerini devriye faaliyeti sırasında patlayıcı yüklü yelekle hedef aldığı iddia edildi.

ERDOĞAN DA AÇIKLAMA YAPTI

Münbiç'teki saldırıyla ilgili açıklama yapan Erdoğan, "5'i ABD askeri 20 kişi hayatını kaybettiği yönünde bilgi var" ifadelerini kullandı.

ASKERLER YEMEK YİYORDU...ABD ve Fransız askerlerin de yemek yediği belirtilen lokanta yakınlarında bomba yüklü bir araç infilak etti. Patlamada, lokantada bulunan ve bu sırada bölgede devriye görevi yapan ABD askerleri yaralandı.

MÜNBİÇ KİMİN ELİNDE?
Halep'in Münbiç ilçesi, Ağustos 2016'dan bu yana YPG/PKK'nın işgalinde bulunuyor. ABD, ilçenin DEAŞ'tan temizlenmesinin ardından YPG/PKK'lıların ilçeyi terk edeceğini sözünü vermişti. Taahhütün yerine getirilmediği uzun sürenin ardından Türkiye ve ABD, 2018'in Haziran ayında Münbiç yol haritasında uzlaşmıştı. Plan çerçevesinde Türkiye ve ABD, ilçede ortak devriyelerini sürdürüyor.

İşte patlama anı: