BIST 10.159
DOLAR 32,17
EURO 35,12
ALTIN 2.472,60
HABER /  POLİTİKA

Mumcunun kılık kıyafet isyanı

Anavatan lideri Mumcu, kılık kıyafet sorununun bir an önce çözülmesini istedi

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, üniversitelerdeki kılık-kıyafet sorununun demokratik yollardan aşılması gerektiğini belirterek, "Zaten sorunun bugüne kadar süregelmiş olması kocaman bir ayıptı, bugün de tartışmanın sadece buraya sıkıştırılmış olması başka bir ayıptır" dedi.

Erkan Mumcu, Anavatan Denizli İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılmak için Denizli'ye geldi. Kelleci Kardeşler Restoran'da gerçekleştirilen iftar yemeğine Anavatan Partisi İl Başkanı İmdat Aday, çevre il teşkilatları ve partililer katıldı. Yemek sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Mumcu, gündemde tartışılan yeni anayasa taslağı ile ilgili görüşlerini bildirdi.

Tartışmaların yeni bir anayasa tartışması biçimde adlandırılmasına anlam veremediğini ifade eden Erkan Mumcu, "Çünkü yeni taslakta pek az yeni unsur var. Yeni unsurular da esas itibariyle sadece birkaç maddeyi ilgilendiriyor. Dolayısıyla yeni bir anayasa yapma gürültüsüyle ortaya çıkıp, sonra tablonun bu olması bizim adımıza hayal kırıklığıdır" dedi.

Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğuna da işaret eden Mumcu, "Bu anayasanın 'toplumsal sözleşme ruhunu' yansıtması gerekir. Toplumun tüm taraflarının katılmasına açık olmalıdır. Şu ana kadar hükümet neyi yapılabileceği veya yapmayacağı konusunda yoklama çabasındadır. Neyi yapmak istedikleri konusunda net tablo yok. Neyin yapılması, nasıl bir anayasa ortaya çıkarılması gerektiği konusunda Anavatan'ın birikimi vardır. Katılıma açık platform olursa bu birikim Türkiye'nin işine yarayacaktır. Ama biz şu aşamada hükümetin kendi taslağına sahip çıkmasını bekliyoruz. Bunu yaparlarsa biz de bunun üzerindeki değişik öneri ve katkılarımızı ortaya koyacağız" diye konuştu.