BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

'Mülteciler Türkiye'de kalsın para verelim' olay öneri

Danimarka'dan 'Suriyeli mültecilerin Türkiye'de kalması için ekonomik yardımda bulunalım' önerisi geldi.

Abone ol

Danimarka’da iktidar olan Liberal parti, Suriyeli mültecilerin Türkiye’de kalmaları için Türkiye’ye ekonomik yardımda bulunulması önerisidne bulundu.

Danimarka'daki aşırı sağ  Halk Partisi, hükümetten mülteci akınının durdurulması için Türkiye’ye baskı uygulamasını talep etti. Danimarka Halk Partisi Yabancılar Sözcüsü Martin Henriksen, Türkiye’nin mülteciler için Avrupa’ya geçiş yolu haline geldiğini ve mülteci akınının durdurulması için hükümetin Dışişleri Bakanı aracılığı ile Türkiye’ye baskı uygulamasını istedi. 

"TÜRKİYE'YE EKONOMİK YARDIM YAPALIM"

İktidardaki Liberal Parti hükümeti ise Türkiye ile ilişkilerin AB üzerinden yapılması gerektiğini savunarak, mültecilerin Türkiye’de kalmaları için Türkiye’ye ekonomik yardımda bulunulması gerektiğini bildirdi.

suriyeli-multeciler.20150825170236.jpg

MÜLTECİLER İÇİN 'AVRUPA ÜLKELERİ FONU'

Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen, Avrupa’nın 21'inci yüzyılın en büyük mülteci akınını yaşadığını belirterek, “Dünyada o kadar çok fakir insan var ki hayatlarını kurtarmak için Avrupa’ya akın ediyor. Bizim gördüğümüz sadece buz dağının tepesi. Bu insanları kendi ülkelerinde tutabilmemiz gerekir. Böylece başka ülkelere kaçma şansı olmayanlara da yardım etmiş oluruz Bunun için Avrupa ülkeleri olarak bir fon oluşturabiliriz. Belki ben bakanlığım döneminde bunun meyvelerini göremem ama çocuklarım görür” dedi. 

BODRUM'DAKİ SURİYELİ MÜLTECİLRİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Henriksen Bodrum’u örnek göstererek, “Çok sayıda mülteci, Bordum üzerinden Yunanistan’a, oradan da Avrupa’ya akın etmektedir. Türkiye mülteciler için bir transit ülke olarak kullanılmakta. Hükümet Türk hükümeti ile temasa geçerek, mülteci akınının önlenmesini istemelidir. Dışişleri bakanı acil olarak Türk hükümeti ile bir görüşme yapabilir” dedi.