BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  GÜNCEL

Muhteşem Yüzyıl Kösem'in 4. Murad'ı bakın kim oldu!

Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi geçtiğimiz haftalarda sezon finali yapmıştı. Kösem'in yeni bölümünde Sultan 4. Murad devri başlayacak. Dizide yeni padişah 4. Murat rolünde oynayacak oyuncu kesinleşti. 4. Murad'ı bakın kim oynayacak!

Abone ol

STAR TV'nin sevilen dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem, geçtiğimiz haftalarda 30. bölümüyle sezon finali yapmıştı. Kösem dizisi yeni sezonda 4. Murad'ı belli oldu. 4. Murad'ı canlandıracak isim Metin Akdülger kimdir?

Yeni sezonda 4. Murat döneminin anlatılacağı dizide yeni padişahı kimin oynacağı merak konusuydu. Yeni oyuncuların dahil olacağı Muhteşem Yüzyıl Kösem'in cast çalışmaları hızla sürerken, yeni padişahı Medcezir dizisinde 'Orkun' karakterine hayat veren oyuncu Metin Akdülger'in oynayacağı belirtildi.

METİN AKDÜLGER KİMDİR?

1988 yılında Bursa'da göçmen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Tiyatroya başlamadan önce arkadaşlarıyla kısa filmlerle uğraştı. 2006'da Koç Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler bölümünü okumaya başladı. 2010'da Seni Aptal Romeo adlı tiyatro oyunuyla tiyatroya adımını attı 2011 yılında bölümünden mezun oldu.

2011 yılında ilk sinema deneyimini yaşadı. İlk filmi Genco Tanay Ülgen'in yönettiği Kahraman filmidir. Aynı sene Zeytin Zamanı adlı tiyatro gösterisinde yer aldı. 2012 yılında kendini geliştirmeye başlayan Metin Akdülger, Coşku Cem Akkaya ve Merve Taşkan'dan oyunculuk eğitimi dersleri aldı. 2012'de Craft Tiyatro bünyesinde Kaset oyunuyla kariyerine devam etti. 2013 yılına gelindiğinde asıl çıkışını Ali Bilgin'in yönettiği Medcezir dizisiyle yakaladı. Dizide canlandırdığı Orkun karakteri ile dikkatleri üzerine çekti. Yakaladığı başarıyı Ahmet Küçükkayalı'ın Bensiz adlı filmiyle ve Didaskali Tiyatro bünyesinde oynadığı Maşenka oyunuyla devam ettirdi. 2015'te Medcezir dizisinin bitmesi üzerine televizyonsa ara verdi ancak kısa bir süre sonra Medcezir dizisindeki rol arkadaşı Hazar Ergüçlü ile birlikte Analar ve Anneler dizisinde rol aldı.

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM SON BÖLÜM ÖZETİ

Sultan Osman, yeniçerilerin ayaklanmasıyla tahttan indirildi. Osman'ın yerini öğrenen asiler Ağa kapısını bastı. Osman'ın başına gelenleri öğrenen Kösem, harekete geçti.

Büyük nümayişin ortasında anne ve oğul yeniden birbirine kavuştu. İsyanı bastırmak için yeniçeri ocağına giden Zülfikar, ömrünü adadığı ocakta öldürüldü. Osman'ın hayatını kurtarmak isteyen Kösem, Mustafa'yı tekrar padişah ilan etti.

Dilruba Sultan'ın eşi Kara Davut Paşa, asilere Osman'ın öldürülmesi emrini verdi. Davud Paşa, bir oyunla Osman’ı ocaktan çıkarttı. Sultan Osman Yedikule zindanlarına götürüdü.

Genç Osman, yüzyıllar boyunca kara bir leke olarak anılacak bir şekilde, canice katledildi.

Şehzadeleri gizli bir yerde tutan Dilruba Sultan, Halime Sultan'dan habersiz şehzadelerin ölüm emrini verdi. Kösem Sultan, Osman'ın öldürülmesinin ardından Halime Sultan, Dilruba Sultan ve Kara Davut Paşa'dan intikamını aldı. Halime Sultan zehirlenerek öldürüldü, Dilruba Sultan suikasta uğradı ve Kara Davut Paşa, bir osmanlı padişahını öldürmekten desdest edildi.

Sultan Osman'ın öldürülmesi ve Sultan Mustafa'nın tahttan indirilmesinin ardından tahtın varisi Şehzade Murad tahta geçti. Kösem Sultan'ın iktidarı yeniden başladı.

KÖSEM DİZİSİNDEN KİMLER AYRILDI?

Genç Osman’ın öldürülmesinde sorumlu olan herkes Kösem Sultan’ın emriyle öldürüldü. Aslıhan Gürbüz (Halime Sultan), Mete Horozoğlu (Zülfikar Ağa), Öykü Karayel (Dilruba Sultan), Taner Ölmez (Genç Osman) ve Mustafa Üstündağ (Davut Paşa) ölerek diziye veda etti.

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM DİZİSİ KONUSU

Muhteşem Yüzyıl Kösem Tims Productions tarafından yapılan, Star TV tarafından 12 Kasım 2015'te yayımlanmaya başlayan tarihi-kurgu türünde Türk televizyon dizisi. Dizi, 2011-2014 yılları arasında yayınlanan Osmanlı Sultanı I. Süleyman ile Hürrem Sultan'ın hayatını anlatan Muhteşem Yüzyıl dizisinin devamı niteliğinde çekilmiştir. Dizi yayın hayatına başlamadan 50'den fazla ülkeye satılmıştır.

Safiye Sultan tarafından Sultan Ahmed'e cülus hediyesi olarak Kefalonya'dan getirilen Kösem (Anastasia) kendini dünyanın başkenti payitahtta bulur ve Sultan Ahmed'e aşık olur. İlk günlerde saraydan kaçmak ve evine dönmek ister. Ancak zaman, ona burada kalmasını ve savaşmasını öğretir ve içinde bulunduğu durumu kabullenir. Tek amaç olarak Ahmed'i ve hanedanı korumak için savaşmaya karar verir. Önüne çıkanları ve engel olanları tek tek saf dışı bırakır. Ancak tarihler 1617 kışına geldiğinde Kösem için zorluklar ve savaş yeni başlamıştır: hayattaki tek aşkı Sultan Ahmed Han'ın ölümü. Bu ölümden sonra Kösem'in kayınbiraderi Sultan Mustafa tahta çıkar. Lakin akli dengesi yerinde olmadığından çok kısa bir süre sonra tahttan indirilir ve Kösem'in üvey evladı Sultan Osman tahta çıkar. Bir tuzak yüzünden Genç Osman tarafından öz oğlu Şehzade Mehmed idam edilmiştir. Bu olaydan sonra Kösem Sultan Genç Osman'a karşı kin tutmuş ve çıkan isyanlarda etkili olmuştur. Yeniçeri isyanında Genç Osman şehit edilince, öz oğlu Sultan Murad tahta çıkar. Ne yazık ki bu oğlunun da ölümünü görecektir. Sultan Murad'dan sonra oğlu Sultan İbrahim tahta çıkar. Lakin artık Kösem Sultan güç zehirlenmesi yaşamaktadır. Bunu istemeyen Sultan İbrahim annesini devlet işlerinden uzaklaştırıp eski saraya göndermek ister. Kösem Sultan gücünü kaybetme tehlikesindedir. Bunu anlayan Kösem Sultan bir isyanla oğlunu tahttan indirir. Daha sonra ileride bir sorun oluşmasın diye kendi oğlunu çığlıklar içinde boğdurur. Oğlundan sonra yerine tahta torunu Sultan Mehmed'i çıkarır. Fakat kendisi artık bir valide sultan değildir. Valide sultan artık Turhan Hatice Sultan'dır. Lakin Kösem Sultan bunu kabul etmez ve Turhan Sultan'la arasında kıyasıya bir rekabet başlar ve bu savaşı Turhan Sultan kazanır. Kösem Sultan, Mehmed'i tahttan indirip kardeşi Şehzade Süleyman'ı tahta çıkarmak ister. Lakin bu planı Meleki Hatun Turhan Sultan'a anlatır. İsyan çıkar ve saray ağaları Kösem Sultan'ı boğarak öldürürler.

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM DİZİSİ OYUNCULARI

Kösem Sultan
Beren Saat
Kösem Sultan tüccar bir babanın hareketli, cesur ve özgür kızıdır. Adriyatik ve İyon denizinin buluştuğu yerde, Kefalonya adasında yaşar ve zengin bir hayatı vardır. İyi bir eğitim almıştır. Ailesiyle birlikte mutlu huzurlu bir hayatı varken, İstanbul'a kaçırılır ve hareme zorla getirildiği için öfkelenir. İlk günlerde aile özlemi ağır basar ve annesine, babasına, kız kardeşine ve yasemin kokulu adasına hasret duyar. Evine dönmek için her fırsatı kolladığı halde hiçbir zaman kaçamaz ve birkaç bölüm sonra kaçma isteği ortadan kalkar. Hayli inatçı ve hırçın olduğundan Hareme alışması ve I. Ahmed'i kabullenmesi zaman alır. Ancak kabullendikten sonra hem Ahmed'e hem de Devlet-i Aliyye'ye derin bağlarla kenetlenir. Kösem'in yabaniliğine son veren, onu ehlileştiren ise Ahmed'e olan aşkıdır. Ahmed türlü hocalardan ders alırken, Kösem onun yanında yer alıyor, bu sayede birçok konuda bilgi sahibi oluyor. Sultan olma yolunda Safiye'den birçok şey öğreniyor, gözü kara, lider özelliklerine sahip, zor zamanlarda kimse cesaret edemezken idareyi eline alan bir yapısı vardır. Zaten 'Kösem' (Lider, öncü) denmesinin sebebi de onun bu yönünden kaynaklanır. Topkapı Sarayı'nda on yıllara yayılacak, fırtınalı bir hayat onu bekler ve bu hayat onu Osmanlı Hanedanı'nın en güçlü kadınlarından biri yapar.

Safiye Sultan
Hülya Avşar
Safiye Sultan, Sultan Ahmed'in büyük validesidir. Venedik asıllı, zengin bir aileden gelir ve çok zeki, ileri görüşlüdür. Bütün hareketleri, kaşının kalkışı, dudağının bükülmesi bile önceden planlanmıştır. Hazırcevap ve hitabet sanatına hakim biridir. Her zaman son ve en doğru sözü o söyler ve kalpleri ipek gibi saran tatlı sözler de iğneli, zehirli laflar da onun iki dudağının arasından çıkar. Zengin bir aileden geldiği için çocukluğundan beri elit zevkleri vardır. Bir giydiğini bir daha giymez. Pahalı mücevherleri, kahve içmeyi, kıymetli taşlarla süslü dürbünüyle Boğaz'dan geçen gemileri seyretmeyi sever. Yaşadıkları, okudukları, şahit oldukları sayesinde derin bir hayat tecrübesine sahiptir. Haremdeki ve devlet içindeki entrikalara hakim biridir. Bu entrikaların en tehlikelilerini bizzat tasarlayan ve uygulayan kendisidir. Kandırılması, aldatılması çok zordur. Gözüne baktığı kişinin gönlünü okuyor, içinden geçenleri hisseden biridir. Aynı zamanda kin tutan biridir. Kendisine zarar veren, vermeye kalkan kişileri kesinlikle affetmez. Parayı ve paranın sağladığı gücü sever. Kibirli ancak bu kibrinin altı boş değil. 'Safiye Sultan' olabilmek, yegâne konumuna ulaşmak için çok uğraşmış biridir. Sadakate önem veriyor. Kadın veya erkek, etkilemek istediği herkesin kalbini avuçlarının arasına alıyor. Sevgisini kazanmak için ise çok çabalamak gerek. Vaktiyle İngiltere Kraliçesi Elizabeth'le yazışmış, dost olmuş, birbirlerine hediyeler göndermişler. Bu hediyelerden biri de kraliçenin Safiye Sultan'a gönderdiği kedi. Safiye kediye 'Elizabeth' ismini vermiş, her daim yakınında tutmuş, onu çok sevmiş, değer vermiştir.

I. Ahmed
Ekin Koç
Ahmed, hiç aklında yokken çocuk yaşta tahta çıkmak zorunda kalan Osmanlı Sultanı'dır. Tahta ilk çıktığında hayli toy ve tecrübesiz biridir, öyle ki saltanatının ilk günlerinde tahtın ağırlığı altında ezildiğini hisseder. Böyle zamanlarda Allah'a sığınır, işaretlere inanır ve sezgilerine önem verir. Yeri geldi mi şefkatli yeri geldi mi gazabını göstermekten çekinmez. Kaidelere göre kardeşi Şehzade Mustafa'nın katline ferman vermesi gerekirken onu bağışlar. Öte yandan kendisini deneyimsiz görenlere, küçümseyenlere hiç merhamet göstermez en ağır cezaları verir. Oldukça meraklı ve bilgiye açıktır. Kütüphanesinde sayısız kitap yer almıştır. Bunların içinde en sevdiği atası Sultan Süleyman'ın zaferlerini anlatan Süleymanname'dir. Sarayda çok az sayıda kişinin bildiği gizli bir bahçesi vardır. Bu bahçe onun huzur bulduğu, türlü sıkıntıdan dertten kurtulduğunu düşündüğü en mahrem alanıdır. Bununla birlikte tutkulu bir aşıktır. Osmanlı korsanlarının bir gemiye düzenledikleri baskın sırasında ele geçirdikleri resimdeki kıza, ''Kösem'e'' vurulur. Büyük bir aşkın tohumları Ahmed'in o resmi görmesiyle atılır.

I. Mustafa
Boran Kuzum
Kafese kapatılan ilk şehzade olan Mustafa'nın hayatı, esaret ile iktidar arasında bir uçtan bir uca savrulur. Lalası ve birkaç cariyesi dışında kimseyle görüşmediği, isyan çıkarma ihtimalinden korkularak kapatıldığı kafesinde kendisine yeni bir dünya kurar, hayali ahbaplar edinir. Mustafa'nın hikayesi acımasız gerçek dünya ile bu hayal dünyası arasında gider gelir. Kimi zaman iktidarın zirvesinde, kimi zaman iktidar teamüllerinin en ağırı olan muameleyle geçer ömrü. Ancak her şeye rağmen o çok iyi bir eğitim almış, hayal dünyası çok zengin bir Osmanlı şehzadesidir. Yaşadığı dönemin tarihi, o hesaba katılmadan yazılamaz.

Valide Handan Sultan
Tülin Özen
Ahmed'in validesi. Boşnak asıllı. Sade ve zarif bir güzelliğe sahip. Haremdeki namı 'Benli Haseki'. Oğlunun tahta geçmesiyle birlikte valide sultanlık makamına kavuşuyor. Zaman zaman Safiye'nin izinden gitmeye, onu taklit etmeye çalışsa da nafile... Ne onun kadar zeki, ne de onunki gibi güçlü ve dirayetli bir karaktere sahip. Attığı bir adımın nereye varacağını uzun uzadıya düşünen biri değil. Fazlasıyla duygusal ve hassas... Öyle ki duyguları çoğu zaman aklının önüne geçiyor. Eksiklerini iyi niyetiyle telafi ediyor. Allah inancı kuvvetli ve dindar biri. Ahmed'e hayli düşkün. Onu hala küçük bir çocuk olarak görüyor ve çoğu zaman oğlunun sağlığıyla ilgili endişeler taşıyor. Bu yüzden fazla korumacı olabiliyor kimi zaman. Etrafında Derviş dışında güvendiği kimse bulunmuyor. Hacı Ağa'nın Mısır'dan gelişi Handan'ı bir nebze olsun rahatlatıyor.

Valide Halime Sultan
Aslıhan Gürbüz
Şehzade Mustafa ve Dilruba Sultan'ın annesi, merhum padişah Sultan Mehmed'in hasekisi. Çerkes asıllı. Oğlu Mustafa, Halime'nin en değerli varlığı. Geçmişte bir evlat acısı yaşamış. Sultan Mehmed'in fermanıyla büyük oğlu Şehzade Mahmud'un katline şahit olmuş. Aynı acıyı ikinci defa yaşamak istemiyor. Hırslı, ateşli, öfkeli ve gizemli. Büyüye, fala meraklı. Karanlık sanatlarla yakın ilişki içinde. Bu yüzden harem içinde namı 'büyücü'ye çıkmış. Bu özelliği yüzünden haremdeki birçok kişi ondan korkuyor. İnsanları iyi tanıyor, içlerini okumayı biliyor. Hayli zeki ve kurnaz. Kafası entrikaya çalışıyor. Şu hayatta en çok istediği şey oğlu Mustafa'nın tahta çıktığını görebilmek. Bunun için her şeyi yapmaya hazırdır.

Genç Osman
Taner Ölmez
Zamanının ötesinde bir padişah ve şehzade olmuştur namı diğer Genç Osman. Devletin siyasi ve askeri yapısındaki çarpıklıkları çok genç yaşına rağmen görür ve iktidara geldiğinde bunları düzeltmek için büyük bir cesaretle öne atılır. Ancak, Osmanlı devleti ve toplumu ona henüz hazır değildir. Günlük kıyafetlerle halkın arasına karışacak kadar tevazu sahibi olması, ona takdir değil eleştiri getirir. Osman, babasının dava arkadaşı gibidir, tüm oğulları içerisinde Sultan Ahmed'in en yakın bulduğu şehzadesidir. Annesi o daha bebekken ölmüştür, ancak şefkati ve anne sevgisini Kösem Sultan'ın kucağında bulur.

Dilruba Sultan
Öykü Karayel
Dilruba'nın hayatı Osmanlı hanedanının pek çok sultanı gibi sevdiklerinin üstelik kimi zaman diğer sevdiklerinin elinden ölümünü izleyerek ve bunu önlemekle mücadele ederek geçer. Çocukluğundan beri rol modeli annesi, hedefi ise Mustafa'nın ağabeyi Mahmud gibi öldürülmesini engellemektir. Dilruba, bir tepki kadınıdır. Anlık, hızlı karar verir ve beceriyle uygular. Kardeşinin en büyük destekçisi olarak yanında dururken, onun yanında da tek aşkı Kara Davut olacaktır.

Kara Davut Paşa
Mustafa Üstündağ
Kara Davud, iktidarın çevresindeki pek çok kişi gibi yükselmeyi, gücü hedefliyor gibi gözükür. Ancak onun hayalleri ve hedefleri daha da ötesindedir, Kara Davud gözünü tahta dikecek cürete sahiptir. Bir Yeniçeri'yken ocağa gelen Sultan Ahmed'i görmüştür. İskender ile de aralarında daha çocuk yaştan husumet vardır. Davud'un şiarı "eşit olamıyorsak, üstün olan ben olurum!" şeklindedir. Onun iktidar hırsı, güce sahip olanın en yakınındaki isim olmak değil, doğrudan gücün kendisine sahip olmaktır. Dilruba ile iyi anlaşacaklardır.

Şehzade Mehmed
Burak Dakak
Ahmed'in hanedanın ikinci şehzadesidir. Kösem Sultan'ın ise ilk erkek evladıdır. Saray teamüllerinden bakılınca bu durumda avantajlı olan Mehmed gibi gözükebilir, ancak Kösem Sultan yetim şehzade Osman'ı kendi evlatlarından ayrı görmez. Mehmed, annesinin merhametini kendisine yönelik bir sevgisizlik olarak görür. Mutluluğu başka yerlerde arar. Bu hikaye onu pek çok yoldan istese de istemese de ağabeyi Osman ile karşı karşıya getirecektir.

Hümaşah Sultan
Vildan Atasever
Validesini ziyaret etmek için Mısır'dan payitahta gelen Hümaşah, onu Kız Kulesi zindanına savaşı kaybetmiş bir sultan olarak hapsedilmiş bulur. Sarayda ise Sultan Ahmed tarafından taltif edilir. Hümaşah, Bülbül Ağa'nın da deyimiyle annesi Safiye Sultan'ın bile çekindiği bir sultandır. Hümaşah'ın geldiği payitaht, ondan önceki gibi olmayacaktır.

Mehmed Giray Han
Kadir Doğulu
Kırım Hanzadesi. Şahin Giray'ın kardeşi. Fahriye'ye tutkuyla bağlı. Osmanlıların bu aşka izin vermeyeceğinin farkında ancak duygularına engel olamıyor. İnatçı bir karakteri var. Fahriye'ye elde etmek için her şeyi yapmaya hazır. Bu aşkın başına nice belalar açacağının farkında ama bile bile ateşe yürüyor. Bir Kırım Hanzadesi olarak Osmanlı'nın topraklarında gözetim altında tutulmaktan o da memnun değil... Abisi Şahin'e kıyasla daha yumuşak mizaçlı görünse de içinde uyanmamış bir aslan yatıyor. Zamanla o aslan uyanmış ve karanlık yanı kendisini belli etmiştir.Kırım tahtını ele geçirmek için Hisardan kaçıp isyan etmiş yıllar sonra yakalanmıştır. Ancak taht sevdasından vazgeçmemiştir.

Mahfiruze Sultan
Dilara Aksüyek
Sultan Ahmed'in ilk eşidir. Çerkes asıllıdır. Kösem Sultan'a karşı büyük mücadeleler vermektedir.Sultan Ahmet'in en büyük oğlu II. Osman annesidir. Safiye Sultan'ın saray baskını esnasında ölmüştür.

Derviş Paşa
Mehmet Kurtuluş
Sultan Ahmed'in akıl hocası ve yakın koruması. Hayli yakışıklı ve karizmatik. Ahmed'in akıl aldığı, danıştığı bir baba figürü... Cesur. Dağ gibi bir adam. Yüzü, bakışı, havası insana güven duygusu aşılıyor. Boşnak asıllı. Fakir bir çocukluk hayatı geçirmiş. Kendisine 'Derviş' denmesinin sebebi de işte bu fakirliği, çulsuzluğuymuş. Hırslı, hep daha fazlasını istiyor. Sultan Ahmet'in halası Fahriye Sultan ile istemeden evlenmiş fakat Handan Sultan'a içten içe büyük bir aşk besliyor. Sırf Handan Sultan'ı sevdiği için ve Ahmet'in geleceği için Sultan Mehmet'i zehirleyerek öldürmüş. Durdurulamaz hırsı ve aşkı yüzünden geçmişte büyük günahlar işlemiş. Kimsenin bilmediği sırları var. Bir yanıyla kapalı bir kutu...

Şehzade İskender
Berk Cankat
Avusturya'da bir nalbantın oğlu olarak günlerini geçirirken evlatlık olduğunu öğrenmesiyle hayatı tepetaklak oluyor. Gerçek ailesini bulmak, kim olduğunu öğrenmek için anne baba bildiklerinin yanından kaçıyor. Bir Türk beyinin oğlu olduğunu düşündüğünden İstanbul'a doğru yola koyuluyor. Başına olmadık işler geliyor ve devşirme oğlanları arasında buluyor kendisini. Onlarla birlikte İstanbul'a doğru yol alırken Anastasya'ya (Kösem) denk geliyor ve hayatında ilk kez aşkı tadıyor. İzini kaybetse de onu hiç unutamıyor. Acemi ocağına girmesiyle birlikte İskender adını alan Alex, burada sağlam dostlar kazanırken esaslı düşmanlar ediniyor. Yeniçeriliğe, kardeşliğe, Bektaşi felsefesine inanıyor. Oldukça zeki, hırslı, inatçı. Vazgeçmek nedir hiç bilmiyor. Adaletsizliğe tahammülü yok. Sultan Ahmed'in ocağı ziyareti sırasında dikkatini çekiyor ve ikili arasında uzun yıllara yayılacak bir dostluk başlıyor. Bu dostluğun arasına girecek kişi ise Kösem'den başkası değil. Kimliğini bulmak için çıktığı yolculuk İskender'i hiç ummadığı yerlere götürüyor ve öğreniyor ki kendisi Sultan Murad ve Safiye Sultan'ın öz be öz oğludur.

Şahin Giray
Erkan Kolçak Köstendil
Kırım Hanzadesi, Mehmed Giray'ın abisi. Kardeşiyle birlikte Rumeli Hisarı'nda Osmanlı ağalarının gözetiminde kalıyor. Şahin bunu bir misafirlik değil esaret olarak görüyor. Özgürlüğüne düşkün. Gururu her şeyden önce geliyor. Kibirli. Moğol hükümdarı Cengiz Han, Şahin'in en büyük idolü. Onunki kadar güçlü bir devlete sahip olmak istiyor. Bunun yolu da Osmanoğulları'nın felaketinden geçiyor. Gözü Osmanlı tahtında. Bunun için kirli oyunlar çevirmekten, tehlikeli ittifaklara girmekten hiç çekinmiyor. Hırslı, öfkeli, ateşli ve hatta gaddar... Kardeşi Mehmed, Şahin'in en değer verdiği varlık. Onunla birlikte dünyaya hükmedeceğine inanıyor. Garip zevkleri var. Av esnasında öldürdüğü hayvanların tahnitini yapmaktan oldukça keyif alıyor mesela.

Zülfikar Paşa
Mete Horozoğlu
Önceden İstanbul Acemi Ocağı Ağalığı yapmış, şimdi ise Sultan Ahmed'in baş musahibi. Devşirme oğlanlarıyla bizzat ilgilenen güvenilir, devlete ve padişaha sadık, gözüpek bir asker.Sırasıyla Has odabaşı ve Paşalığa kadar yükselmiştir.Sultan I.Ahmed'in Halası,Safiye Sultanın kızı,Hümaşah Sultanla evlenmiştir. Bektaşi inancına ve ocağa kendini adamış örnek bir yeniçeri. Yeri geldi mi sert mizaçlı, yeri geldi mi babacan. Ocaktaki acemi oğlanları için bir baba figürü, örnek alınacak kişi. Ocaktaki ağalar arasında da bir saygınlığı ve ağırlığı var. Yiğit, mert, dürüst ve hakkaniyetli. Kılıç kullanmada mahir. Tam bir görev adamı!

Fahriye Sultan
Gülcan Arslan
Safiye'nin kızı, Sultan Ahmed'in halası. Bugüne dek çok acılar çekmiş. Validesi Safiye'nin isteğiyle kendisinden yaşça büyük paşalarla evlenmiş, mutsuz evlilikler yapmış. Bu paşaların her biri hakkın rahmetine kavuşmuşlar. Hüzün dolu bir hayat sürmüş Fahriye, aşka hasret yaşamış. Kırım Hanzadesi Mehmed Giray'la tanışmasıyla birlikte bu hasret son bulmuş. Sonunu düşünmeden gizli bir aşka adım atmış.

Kuyucu Murad Paşa
Cihan Ünal
Ölümden korkmamak beraberinde onu arkadaş edinmeyi getirir. Kuyucu Murad'ın ömrü boyunca yaşadığı hikaye buydu. Büyük bir devlet adamı ve asker olan Murad, yalnız hünkara duyduğu sadakatiyle devletin her katında, savaşların her meydanında, ordunun her rütbesinde bulundu.

Aziz Mahmud Hüdayi
Muhammet Uzuner
Dönemin önde gelen mutasavvıflarından olan Hüdayi; sığınanın geri çevrilmediği, her olaya gönlün gözüyle bakıldığı dergahıyla dönemin payitahtında adeta bir vahaydı.

Gülbahar Sultan
Ayça Kuru Sultan
Ahmet'in üçüncu eşidir. Şehzade Bayezid'in annesidir.

Meleki Hatun
Ahsen Eroğlu
Kösem Sultan'ın hizmetlilerinden olan Meleki, Sultan ile Aziz Mahmud Hüdayi vesilesiyle tanışır. Çocuk yaşta yanına geldiği Kösem Sultan'ın en yakınlarından biri olur. Meleki'nin hayatında Kösem Sultan'la birlikte en önemli kişi İskender'dir. Meleki'nin kalbinde büyüyen ateş onu hiç tahmin edemeyeceğe yerlere götürecektir.

Eycan Hatun
Ebru Ünlü
Kösem Sultan'ın en yakınındaki birkaç kişiden biridir. Eycan'ın hayatı Kösem Sultan'a olan sadakati ve sevgisinden ibarettir.

Bülbül Ağa
Nadir Sarıbacak
Safiye Sultan'ın baş yardımcısı. Bülbül Ağa'nın sadakati yalnızca görev bilincine değil aynı zamanda Safiye Sultan'a duyduğu büyük hayranlığa da dayanıyor. Onun iki dudağının arasından çıkacak tek bir güzel kelime Bülbül'ü mutlu etmeye yetiyor.

Hacı Ağa
Hakan Şahin
Önce Handan Sultan'ın, ardından Kösem Sultan'ın en yakınındaki isim oldu. Kösem Sultan'ın büyük savaşında en öndeki neferlerinden biri Hacı Ağa olacak.

Cennet Hatun
Esra Dermancıoğlu
Hareme giren bir cariyenin en büyük hayali bir şehzade doğrup valide sultan olmaktır. Ancak bu hayal gerçekleşmediğinde, hayat bir ukte olarak da olsa devam eder. Bu cariyelerden bazıları kendi hayallerine ulaşmış, şehzade sahibi olmuş cariyelerin en büyük yardımcıları olurlar. Çünkü o hayali onlar da çok kez kurmuştur, neler yapmak gerektiğini ince ince düşünmüştür. Cennet Kalfa, işte o cariyelerden birisidir.

Nasuh Paşa
Tolga Tuncer
İlk başta Safiye Sultan'ın kethüdasıydı. Sonrasında sırasıyla beylerbeyi, kubbe veziri ve sadrazam olmuştur. Ayşe Sultanla evlendirilmiştir. Rüşvet aldığından dolayı öldürülmüştür.

Menekşe Hatun
Eylem Yıldız
Halime Sultan'ın adeta eli ayağıdır. Halime Sultan'ın kaderi Şehzade Mustafa'ya, Menekşe'nin de kaderi Halime Sultan'a bağlıdır.

Pinhan Ağa
Ahmet Varlı
Şehzade Mustafa'nın yapayalnız geçen kafes yıllarından tek dostu. Öyle bir dost ki, onu yalnızca Şehzade Mustafa görebiliyor.

Süleyman Ağa
İhsan Önal
Genç Osman zamanında darüssaade ağalığı yapmıştır. Safiye Sultan'ın adamıdır. Görevi ise Genç Osman'a yanlış kararlar verdirtmek ve yeniçerileri Genç Osman'a karşı kışkırtmaktır. Genç Osman'a karşı çıkan isyanda öldürülmüştür.

Lala Ömer Efendi
Şahin Sekman
Şehzadeler ve talihli olup tahta çıkan padişahların en güvendiği, en saygı duyduğu kişiler onları eğiten Lala'larıdır. Lala Ömer Efendi, Osman ve Mehmed'in eğitiminden sorumlu olarak küçük yaştan itibaren onlara refakat etmiştir. Kösem Sultan'ın iki şehzadesini emanet ettiği Lala Ömer, aslında Safiye Sultan'ın adamıdır. Ancak Osman'ın tahta geçişiyle birlikte sahip olacağı kudret, önüne yeni seçenekler serecektir.

Şehzade İbrahim
Sultan Ahmed'in Kösem Sultan'dan olma son şehzadesi. Üvey abisi Sultan Osman'ın feci ölümünü gördüğünden ve abisi Sultan Murad tarafından sürekli öldürülme korkusundan psikolojik sorunları oluşmuştur. Abisi Sultan Murad'dan sonra tahta çıkacaktır.

Şehzade Murad
Çağan Efe Ak
Sultan Ahmed'in Kösem Sultan'dan olma şehzadesi. Yiğit ve cengaver bir şehzade.

Şehzade Kâsım
Eymen Kaan Dipçim
Sultan Ahmed'in Kösem Sultan'dan olma şehzadesi. Abisi Sultan Murad, 1638'de Bağdat Seferi'ne çıkarken kendisini arkasında bir veliaht kalmasın diye boğdurtmuştur.

Şehzade Bayezid
Pamir Berk
Sultan Ahmed'in Gülbahar Sultan'dan olma şehzadesi. Üvey abisi Sultan Murad, Revan Seferi'ne çıkarken arkasında veliaht kalmasın diye boğdurtmuştur.

Halil Paşa
Şener Savaş
I. Ahmed, I. Mustafa, II. Osman ve IV. Murad döneminde veziriazamlık ve kaptan-ı deryalık yapmıştır.

Meleksima Sultan
Beste Kökdemir
Sarayın tarihi cariye olarak girdiği haremin en güçlü kadını olan nice kadınlarla doludur. Angela, yeni adıyla Meleksima da bu kişilerden biri olma fırsatına sahiptir. Çünkü iki şehzade de, hem Osman hem Mehmed onu sevmektedir. Meleksima adeta bu iki gözükara şehzade için taht savaşı öncesi kozlarını paylaşacakları er meydanıdır.

Akile Hanım
Bahar Selvi
Şeyhülislam Esad Efendi'nin kızıdır. Sultan Osman, ulema ile arasını düzeltmek için siyaseten bir evlilik yapmıştır.

Ayşe Sultan
Sude Zulal Güler
Sultan Ahmed'in Kösem Sultan'dan doğma en büyük ve ilk kızı. Nasuh Paşa'nın zevcesi olmuştur. Nasuh Paşa'nın idamından sonra dul kalmıştır.

Gevherhan Sultan
Çağla Naz Kargı
Sultan Ahmed ve Kösem Sultan'ın üçüncü kızı.

Fatma Sultan
Balım Gaye Bayrak
Sultan Ahmed ve Kösem Sultan'ın ikinci kızı.

Atike Sultan
Sultan Ahmed ve Kösem Sultan'ın dördüncü ve son kızı.