BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,97
ALTIN 2.505,84
HABER /  GÜNCEL

Muhtar dehşet gecesini böyle anlattı!

Askeri mühimmatın patlaması sonucu Afyon'da yaşanan felaketi Kışlacık Köyü Muhtarı Ahmet Demir, anlattı

Abone ol

Afyon'daki cephanenin patlaması sonucunda yaşanan dehşet gecesini Kışlacık Köyü Muhtarı Ahmet Demir anlattı.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, patlamadan hasar gören Kışlacık köyünde incelemelerde bulunarak, köy halkına geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Muhtar Ahmet Demir ile görüşen Balkanlıoğlu, patlama bölgesine yakın olan köye mühimmat parçaları, depodan kopan demir parçalarının ulaştığını söyledi.

YARALI ASKER 'BENİ BIRAK' DEDİ

Patlama sesiyle birlikte evden çıktığını belirten Demir, "Gökyüzüne ateşin yükseldiğini görünce cephaneliğin patladığını anladım. Arabamla hemen kışlaya doğru gittim. Yola çok sayıda bomba düşmüştü. Geri dönmek zorunda kaldım." dedi.

"Dönüşte yola doğru gelen, başından kan akan askeri gördüm. İnip ona doğru koştum" iddiasında bulunan Demir, "Yaralı asker bana 'Amca buradan kaçın, bir daha bomba patlayabilir, bu köy havaya uçabilir, beni bırakın' dedi. Ancak ben bırakmadım" diye konuştu.

YARALI ASKERİ ARABAYA ALDI

Yaralı askeri arabasına aldığını ve başka bir yoldan hastaneye gitmeye çalıştığını vurgulayan Demir, "Adını sonradan öğrendiğim er Hasan Boncuk, bir ara bayıldı. Hastaneye yetişmek için acele ettim. Geçtiğim yolda bombalar vardı. Hatta bombaların üzerinden geçtik. Fakat bir süre sonra aracım bozuldu. Bunun üzerine polisten ve 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istedim. Bu arada küçük patlamalar oldu. Ambulans geldi ve yaralı askeri hastaneye götürdü" dedi.