BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.440,19
HABER /  DÜNYA

Mühendisin ölüm görüntüleri

Pakistan'da Taliban tarafından kaçırılmıştı şimdi idam görüntüleri konuşuluyor... Mühendisin son pozları...

Abone ol

İNTERNETHABER

Yaklaşık beş ay önce kaçırılan Polonyalı mühendisin infaz görüntüleri dün bazı basın elemanlarına dağıtıldı.

AP ajansı muhabirlerine verilen görüntülerde, Taliban tarafından kaçırılan Polonyalı mühendis Piotr Stanczak’ın son saniyeleri ve kafasının kesilişi gösteriliyor.

Yaklaşık yedi dakika süren görüntülerde, mühendisin dört Taliban militanı tarafından başının kesilerek infaz edildiği görüntüler yer alıyor.

Videonun içinde yere oturtulan mühendis Piotr Stanczak’ın yanında maskeli iki militan görülüyor ilk olarak. Kamerada görülmeyen bir başka adam da, kısa bir konuşma yaparken duyuluyor. Taliban, taleplerinin kabul edilmemesi nedeniyle mühendisi öldüreceklerini söylüyor.

Dehşet içeren görüntüleri televizyonlar ve görsel basın yayınlamaktan kaçınıyor. Şimdiye kadar sadece Pakistan’nın Duniya Televizyonu'nda bir kısmı gösterilmiş olan görüntülerin gerçek olması halinde Stanczak, ABD vatandaşı gazeteci Daniel Pearl'in 2002'de başı kesilerek öldürülmesinden bu yana, Pakistan'da öldürülen ilk Batılı rehine olacak.

Reuters ajansınında görüntülerin kopyasını edindiği bildirildi. Polonya'nın İslamabad Büyükelciliği'nden bir sözcü de kimi sahnelerini izledikleri görüntülerdeki kişinin, kaçırılan Polonyalı mühendis Piotr Stanczak olduğunu söyledi. Ama kesin bir şey söylemek için kaydın tamamını görmeyi beklediklerini de sözlerine ekledi.