BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,83
ALTIN 2.428,60
HABER /  GÜNCEL

Muharrem İnce'den flaş 'dolar' çıkışı! Duvara toslamak...

Erzincan'da konuşan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Kamyon duvara toslamak üzere. Durdurulamayan dövizi, doları, euroyu, eğer ısrar ederlerse hepimiz batacağız" dedi.

Abone ol

ERZİNCAN'da konuşan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Kamyon duvara toslamak üzere. Bugün Erzincan’a gelmeden önce, ekonomi kurmaylarımla birlikte saatlerce toplantı yaptım. Buradan bu durdurulamayan dövizi, doları, euroyu, eğer ısrar ederlerse hepimiz batacağız" dedi. Muharrem İnce'nin sözlerinin satır başları şöyle:

- Ekonomi batıyor, duvara toslamak üzereyiz. Ey aziz milletim, ey AK Partili kardeşim, ey Ülkücü kardeşim, ey HDP’li kardeşim, ey İYİ Partili kardeşim, ey Saadet Partili kardeşim. Kamyon duvara toslamak üzere. 16 senede başaramadıklarını yine başaramayacaklar.

- Bugün Erzincan’a gelmeden önce, ekonomi kurmaylarımla birlikte saatlerce toplantı yaptım. Buradan bu durdurulamayan dövizi, doları, euroyu, eğer ısrar ederlerse hepimiz batacağız.

- Ben Erzincan’dan AK Parti Genel Başkanı sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tarihi bir çağrı yapacağım. Sayın Erdoğan, Sayın Cumhurbaşkanı döviz kurları artıyor. Kısa bir süre içinde bu bize daha yüksek enflasyon ve daha yüksek faiz olarak geri dönecektir. Milletimiz gelir kaybına uğrayacak, ekonomik sistemimiz ciddi bir sıkıntı içine girecektir.

- Bu tehlikeden kurtulmak için, bertaraf etmek için sayın Erdoğan, size sesleniyorum, size bu memleketin bir evladı olarak çağrımdır.

- Bir, lütfen size yanlış bilgiler veren danışmanlarınızı ekonomiyle ilgili kurmaylarınızı lütfen gözden geçirin. Ve size yalan söyleyenleri bir an önce etrafınızdan uzaklaştırın.

- Merkez Bankası’nın para politikasını bağımsız uygulamasına müdahale etmeyiniz. Acil olmayan kamu yatırımlarının şimdilik erteleneceğini paylaşınız.

- Piyasalarda söylenti var, bunu bertaraf ediniz. Yabancı paraların Türk lirasına dönüştürüleceği iddiasıyla ilgili açıklama yapınız.

- Türkiye kambiyo kontrollerinin konuşulduğu, sabit kur sistemlerinin tartışıldığı bir ülke olmayacak. Bir hafta içinde bu karanlık tabloyu gidereceğiz. Döviz ve faiz kontrol altına alınacaktır.