BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,42
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Muharrem İnce'den adaylık açıklaması

CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce, kurultayda yeterli imzayı toplaması halinde genel başkanlık için aday olacağını açıkladı.

Abone ol

CHP'li Muharrem İnce, önce kendini eleştiren Kılıçdaroğlu'na Twitter'dan "alnını karışlarım" diye meydan okudu; ardından da katıldığı canlı yayında yeterli imzayı bulduğu takdirde genel başkanlığa aday olacağını açıkladı.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Habertürk TV'de yayınlanan "Türkiye'nin Nabzı" programında Didem Arslan Yılmaz'ın sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanlığı için aday olabileceğini dile getiren İnce, şu ifadeleri kullandı;

"CHP'de 'aday olacağım' demekle aday olunmuyor. Kurultay delegelerinin yüzde 10'unun imzasıyla aday olabilirsiniz. 1200 desek 120 imzayla aday olursunuz. Vermezlerse aday olamazsınız. Verirlerse aday olacak mısınız diye soruyorsanız, tabii ki olacağım"

"Geçmişte 177 imza bulmuştum, 415 oy almıştım. Sayın Genel Başkan (Kemal Kılıçdaroğlu) 940 imza bulmuştu, 720 oy almıştı. Yani 220 kişi Genel Başkan'a imza vermişti ama sandıkta oy vermemişti. Bana da imza vermekten çekinmişlerdi, sandıkta oy vermekten çekinmemişlerdi. Partinin bütün üyeleriyle konuşuyorum. AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan'ın partisi. Ama CHP Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisi değildir, benim de partim değildir"

"TÜRKİYE'DE SEÇİM KAZANMA YARIŞINDAYIM"

"Seçmen partinin mülkü değildir. Yani yüzde 25 çantada keklik değildir. Seçmeni tıpış tıpış sandığa götürme şansınız yok. Seçmen sürekli ikna edilmesi, kazanılması gerekendir. Sadece parti içinde seçim kazanma yarışında değilim. Türkiye'de seçim kazanma yarışındayım. Delegeyi ikna etmek önemli değil, milleti ikna etmek önemli."

'SARAY'DAN TALİMAT' TARTIŞMASI

CHP PM'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bu partiyi karıştırmak amacıyla Saraydan düğmeye basıldı, talimat verildi. Bunun üzerine bazı arkadaşlar bilinçli olarak, bazıları da bilinçsiz olarak bu projeye hizmet ediyor. Bu partiye, parti içi demokrasiyi getiren benim. Ama kimse kusura bakmasın bu partiyi korumak da benim görevim. Genel Başkan olmak isteyen varsa buyursun, hatta delegelerle buluşması için yardımcısı olurum kendi cebimden para verir salon tutarım. Ama hiç kimseye partiyi yıprattırmam” dediği iddia ediliyordu.

Bu sözlere Muharrem İnce'den çok sert yanıt geldi. İnce'nin twitter'dan paylaştığı mesajlar şöyle:

"ALNINI KARIŞLARIM"

-Bana Sarayın talimatıyla hareket ediyorsun diyen kişinin alnını karışlarım, dünyayı dar ederim, basiretsizliğinizi iftirayla kapatamazsınız.

-Saray düzenine muhalefet edersen dış mihrakların, basiretsiz CHP yönetimine muhalefet edersen sarayın adamısın! Alayınıza Hayır!