BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,62
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Muharrem İnce 'Varlık Fonu' yeni yönetimine tepki gösterdi

TÜRKİYE Varlık Fonu yeni Yönetim Kurulu Başkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu başkanvekili Berat Albayrak olunca Muharrem İnce'den tepki geldi.

Abone ol

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Başkanvekilliği görevine, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak getirildi. Resmi gazetede bugün karar yayınlanınca CHP'nin 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'den tepki geldi.  İnce, "Bütün bu akılalmaz uygulamalar olurken, muhalefet, sivil toplum örgütleri, akademi ve basın nerededir?" diye sordu.

İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bardağı taşıran son damla, Erdoğan ve damadının bir şirket statüsünde olan Varlık Fonunun da yönetimini üstlenmiş olmalarıdır. Devleti sarmış olan tek adam, aile yönetim tarzı şimdi kamu şirketlerini de esir almıştır. Sergilenen bu akıl almaz her şeyi yönetme ihtirası, sonuçta hiçbir şeyin yönetilememesi sonucunu doğurmakta ve çıkan fatura tüm memleketçe ödenmektedir. Bütün bu akıl almaz uygulamalar olurken, muhalefet, sivil toplum örgütleri, akademi ve basın nerededir. Memleketi kaosa sürükleyecek bu tek adam uygulamalarına hep birlikte sesimizi yükseltmek zamanıdır."

Varlık Fonu nedir yönetimi başkanı kim? Varlık Fonu şirketleri