BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,18
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Muharrem İnce 'liste krizi' için ne dedi? Hangi listeyi yapacakmış?

Muharrem İnce bugünkü iki mitingini 'sesim kısık' diyerek önce iptal etmişti. Asıl sebep medyaya sızan CHP listelerinde kendisine yakın isimlerin çizik yemesiydi. Listeye ince ayar çektiren Muharrem İnce Bartın mitinginde meydana çıktı.

Abone ol

CHP'nin milletvekili listesinin dün akşam sızmasının ardından cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye yakın isimlerin çizik yediği ortaya çıkmış bunun üzerine İnce sosyal medya hesabından "Sesim kısıldı, yarın yapmayı planladığımız Zonguldak ve Bartın Mitinglerimizi iptal edersek kusura bakmayın. Önümüzdeki günlerde telafi ederiz" mesajı paylaşmıştı. Gece boyu süren pazarlıklar sonucu İnce bugün Bartın mitingine çıktı ve "Milletvekili listelerine takılmayın" çağrısı yaptı...

Gece ani bir kararla genel merkeze gidip listelerde istediği tavizleri koparan Muharrem İnce, mitinge çıkacağını "Sesim biraz düzeldi, bugün 14.30’da Bartın’da, 17.00’de Zonguldak’ta mitinglerimize devam edeceğiz. Sesim kötü çıkarsa kusura bakmayın." mesajıyla duyurmuştu. 

SESİ KISIK MIYDI?.. Mitingin iptali ve sonrasında yeniden gündeme alınması 'ses kısıklığı' iddiasına dayandırılınca herkes 'sesi gerçekten kısık mı' diye merak etti. Muharrem İnce Bartın'da kürsüye çıktı ve sesinde sorun olduğu için doktorların bir gün dinlenmesi gerektiğini söylediğini, ancak yandaş medyanın bunu CHP'de ayrılık olarak yorumladığını iddia etti. Bu yüzden iğne yiyerek Bartın'daki mitinge geldiğini açıklayan İnce, milletvekili listelerine takılmamak gerektiğini ifade etti. İşte Muharrem İnce'nin konuşmasından satır başları:

- Baktık yandaş medya saldırıyor, 'CHP'de sarsıntı'. Rahatlıkla sesin bile kısılamıyor bu memlekette. Yiyelim iğneyi gidelim Bartın'a dedik.

LİSTELERLE UĞRAŞACAK HALİM YOK.. Milletvekili listeleri açıklandı. Memnun olan olur, olmayan olur. Bunlarla uğraşacak halimiz yok. Hepsi bizim arkadaşımız, fark etmez. Genel merkez yapar milletvekili listelerini.

BEN BAKAN LİSTESİ YAPACAĞIM... Ben cumhurbaşkanı olduğumda bakanların listesini yapacağım. Bunlara takılmayın, böyle bir şey yok. Sadece CHP'lilerin değil, herkesin oyuna talibim.

TELEVİZYONDAKİ ANKETÇİLERE İNANMAYIN... ​Televizyona anketçilerin bir kısmını ciddiye almayın. Onlar birilerinin sözcüsü. Emin olun ortada araştırma yok. Gel peşime takıl, gör araştırmayı. Gel otobüsümüzde yer var. Bunlara takılmayın, bunlar mahçup olacaklar. Sesim kötü çıkıyor olabilir ama söylediklerim doğrudur.

DEVLET KEMER SIKACAK... 24 Haziran'da sonra vatandaş değil devlet kemer sıkacak, israf ekonomisinden insaf ekonomisine geçeceğiz. Cumhurbaşkanı saraylarda yaşamayacak. Orayı üniversite sınavında yüksek puan almış gençlerimize vereceğiz, bilim merkezi yapacağız.

POLSLERE MESAİ VE SENDİKA HAKKI... Asgari ücret 2 bin 200 lira olacak. Çiftçiye mazot 3 lira olacak. Üniversite öğrencileri 19 Mayıs ve 29 Ekim'de 500'er lira burs alacak. Polis memurlarına mesai ödenecek ve sendikalı olacaklar. Astsubaylara ve uzman çavuşların verdiğim sözün arkasındayım. Emekliler önce torunlarınıza, sonra size.