BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,63
ALTIN 2.412,77
HABER /  DÜNYA

Müezzinoğlu’ndan Reyhanlı’daki patlamaya ilişkin açıklama

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Reyhanlı’daki patlamaya ilişkin, “Şu anda 40 hastamız var tedavi gören. Bunların 6’sı il dışında, 2’si Ank...

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Reyhanlı’daki patlamaya ilişkin, “Şu anda 40 hastamız var tedavi gören. Bunların 6’sı il dışında, 2’si Ankara’da, 2’si Adana’da, biri İstanbul’da, bir tane Gaziantep’te var. Bir tanesinin durumu ağır, yoğun bakımda, diğerlerinin durumu tedavilerinin gereği yapılmakta. Diğer 46 hastamız da Adana merkezde” dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık-Sen tarafından hazırlanan “Sağlıkta Bedel Ödeyenler” filminin galasına katıldı. Tören öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Müezzinoğlu, Reyhanlı’daki son duruma ilişkin, “Şu anda Reyhanlı ile ilgili sağlık ekipleri ilk 15 dakikada gerekli müdahaleyi yaptı. Ambulans uçaklarımız dahil hepsi ilk 2 saat içinde orada oldular. İstanbul’a doku kaybı nedeniyle gönderdiğimiz sağlık çalışanımızın tedavisi yapıldı. Şu anda çok iyi durumda. Sağlık hizmetleri anlamında Reyhanlı’da yapılabileceklerin hepsi yapılıyor. Şu anda ilave bir sağlık hizmeti ihtiyacı söz konusu değildir ama olduğunda da her zaman gerek ambulans uçaklarımız, gerek karayolu ambulanslarımız her zaman hazır. Şu anda 40 hastamız var tedavi gören. Bunların 6’sı il dışında, 2’si Ankara’da, 2’si Adana’da, biri İstanbul’da, bir tane Gaziantep’te var. Bir tanesinin durumu ağır, yoğun bakımda, diğerlerinin durumu tedavilerinin gereği yapılmakta. Diğer 46 hastamız da Adana merkezde” dedi.
Bir gazetecinin “Kritik olan kaç hasta var?” şeklindeki sorusu üzerine Bakan Müezzinoğlu, “Şu anda il dışında bir tane, ilde ise 2 tane var. İl dışındaki Ankara’da, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde” diye konuştu.
Ölü sayısına ilişkin değişiklik olduğunu da belirten Bakan Müezzinoğlu, “Son bilgilere göre 46 idi ölü sayısı, kimlik tespiti yapılamayan, parçalı durumda olan iki eks vakası savcılık tarafından bize bildirildi. Bir de enkaz altından iki ölüm vakası bize geldi. Dolayısıyla 46 olan ölüm 50’ye çıktı” dedi.
“177 ölü var” şeklindeki iddialara da cevap veren Bakan Müezzinoğlu, “Ben size saat saat, dakika dakika gelen bilgiyi ilk andan itibaren açıklıyorum. Birileri kamuoyunu duygusal olarak tahrik etmek istiyor. Kamuoyunun sağduyusunu kaybetmeden yapılan kasıtlı planları aşacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.
(İHA)