BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  EKONOMİ

Moody's'ten kahanet: Kredi koşulları daha zor olacak

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin de içinde bulunduğu bir analiz raporu yayımladı. Türkiye'nin 2018 ve 2019'a dair büyüme tahminlerini açıklayan kurum, kredi koşullarının 2019 yılında daha zorlayıcı olacağını belirtildi.

Abone ol

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service'in raporunda, küresel büyümenin yavaşlaması, finansal piyasalarda volatilitenin sürmesi, faizlerin artması ve ticari korumacılık ile jeopolitik tansiyonun yükselmesiyle birlikte gelişen piyasalar için kredi koşullarının 2019 yılında daha zorlayıcı olacağı belirtildi.

Türkiye'nin giderek artan kurumsal zorluklarla karşı karşıya olduğu belirtilen Moody's'in Perşembe günkü gelişen piyasalar raporunda, körfez Arap ülkeleri işbirliği konseyinin de bazı bölümlerinde reformların önündeki engellerin sürdüğü ifade edildi.

TÜRKİYE'NİN GÖRÜNÜMÜ NEGATİF
Kurumun Türkiye ve Afrika'nın bazı kısımları için görünümün negatif, Orta Doğu için karışık olduğu belirtildi

Kredi derecelendirme kuruluşu Türkiye'nin ekonomik faaliyetin öncesine göre önemli ölçüde yavaşlamasını bekliyor. Kuruma göre Türkiye'nin büyüme oranı 2018'de yüzde 1.5 büyüyecek; 2019 yılında ise yüzde 2.0 küçülecek.